Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló acusa l’áctual situació de crisi i tanca novembre amb un descens de trànsit de mercaderies

14 December 2022

Genérica PortCastelló

14-12-2022. L’actual situació de crisi deixa ja sentir els seus efectes en l’activitat del port de Castelló, després de dos mesos seguits amb taxes de creixement negatives. El mes setembre i octubre van registrar descensos d’un 17% i un 19% respectivament respecte del mateix mes de l’any anterior.

Ara, les dades de novembre indiquen una caiguda del 27,2% respecte de novembre de 2021, i es tanca movent 1.413.724 tones de mercaderies.

No obstant això, en l’acumulat del port de Castelló manté els índexs de trànsit de mercaderies del 2021 i mou 19,4 milions de tones, la qual cosa representa només un 0,3% de descens en comparació amb 2021, en el qual es va aconseguir el màxim històric de volum de mercaderies. En el que va d’any, el trànsit de granels sòlids augmenta un 3,6%, en moure’s 8,8 milions de tones. Li segueixen els granels líquids, amb un augment del 0,4% i 9,3 milions de tones mogudes. Per contra, el trànsit de mercaderia general descendeix un 22,2%, amb 1,4 milions de tones mogudes.

Amb aquestes dades, el granel líquid representa el 47,9% del trànsit en el port de Castelló, seguit del granel sòlid, que suposa un 45% del trànsit total, mentre que la mercaderia general té un pes del 7,1%.

Les principals mercaderies mogudes en el port de Castelló en el que va d’any són petroli cru, feldespat, argiles, gasolina, caolí i fuel.

Els principals països amb els quals el port de Castelló manté relació comercial són, per aquest ordre, Turquia, el Canadà, els Estats Units, Romania, Líbia i Itàlia.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que “ens preocupa que l’actual tendència descendent de trànsit de mercaderies arrossegue l’inici del pròxim any de la mateixa manera que està fent amb el final de 2022. Per això esperem que la incertesa econòmica es vaja buidant i així les nostres empreses puguen continuar utilitzant PortCastelló com a eina de creixement. Mentrestant, continuarem treballant des de l’Autoritat Portuària per a oferir el millor servei”.

 

 

Vull rebre les notes de premsa