Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló activa 13 milions d’euros en inversions en el primer semestre de l’any

5 August 2022

El pla d’inversions 2022-2026 de l’Autoritat Portuària de Castelló té previst per a aquest any 2022 una inversió material de 17,39 milions d’euros. D’aquesta anualitat es troba ja contractat per a la seua execució 13,24 M€ que suposa un 76% del total.

Entre les obres més importants que es troben recollides en el pla d’inversions del 2022 destaquen la primera fase de la xarxa ferroviària sud, amb un pressupost d’adjudicació de 5.644.383,09 € i la xarxa contra incendis de la dàrsena nord, amb una anualitat per a aquest any d’1.797.210 €. Cal destacar que l’obra de l’accés ferroviari sud està inclosa en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Les actuacions ja finalitzades o en fase de finalització són el moll de granels de líquids amb un pressupost de 4.095.390 € i el vial al costat del dic sud en la zona de granels de líquids amb un pressupost de 900.913 €.

En declaracions de Rafa Simó, president de PortCastelló, “L’Autoritat Portuària ja ha posat en marxa 13 milions d’euros en inversions en el que portem d’any, la qual cosa mostra la capacitat inversora de la nostra entitat, l’eficiència en l’execució de les nostres previsions i planificacions i el compromís de continuar realitzant obres que milloren el nostre port dia a dia”.

El capítol d’obres menors, que compta amb 1.000.000 € enguany, es troba pràcticament licitat amb un pressupost contractat per a la seua execució de 700.000 €. Les obres menors comprenen actuacions ja finalitzades com el vial al costat del moll transversal en la dàrsena nord, adequacions dels edificis de les antigues oficines d’explotació i l’antic habitatge del farer i la pavimentació de la parcel·la junt al dic nord. També s’inclouen actuacions ja adjudicades per a la seua execució com el condicionament de la marquesina i la remodelació del control d’accés nord i actuacions marítimes com el recalce del calaix de la prolongació del dic aquest entre altres.

En sostenibilitat ambiental, amb un pressupost d’1.013.000 €, destacar que el pressupost està totalment licitat i gran part ja executat o en execució, com la instal·lació de noves pantalles antipols en la dàrsena sud i els nous equipaments de qualitat de l’aire, així com el subministrament de barreres oceanogràfiques contra la contaminació. Tant els equipaments de qualitat de l’aire com les barreres oceanogràfiques són finançats també pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

A més d’aquestes inversions, en el capítol d’eficiència energètica es contempla el condicionament de l’enllumenat de la dàrsena nord amb un pressupost de licitació de 579.005,65 € que ja es troba en fase de licitació.

Un altre capítol que recull el pla d’inversions és el de port ciutat, amb 400.000 €, on es troben diferents actuacions en el domini públic portuari com els condicionaments de la parcel·la de vivers, de la font del far, del cantil del moll de costa i l’edifici morú que s’iniciaran després del període estival per a no interferir en temporada alta.

Vull rebre les notes de premsa