Comunicació

Notes de prensa

Llum verda al condicionament del moll transversal exterior de PortCastelló

28 December 2022

Muelle transversal

28-12-2022. El govern d’Espanya ha autoritzat la contractació de les obres del projecte de condicionament del moll transversal exterior del port de Castelló, per valor d’11.730.550,54 euros IVA inclòs. En tractar-se d’una obra que supera els 6 milions d’euros, ha comptat amb el vistiplau de la Secretaria General de Transports, Mobilitat i Agenda.

L’objectiu d’aquest projecte és reconstruir el moll i retornar-li el cent per cent de la seua funcionalitat, atés que el Pla d’Inspeccions i Manteniment de l’Autoritat Portuària va detectar en 2019 seriosos problemes estructurals en aquesta infraestructura, derivats de l’ambient marí i d’una execució defectuosa.

Aquests danys van obligar a PortCastelló a tancar parcialment la part del moll afectada.

Les actuacions previstes en el projecte contemplen la demolició de la llosa existent i la reconstrucció mitjançant una moll claraboia, mantenint els recintes apantallats i el terreny confinat en el seu interior, inclòs el moll taló de la rampa ro-ro. Tot això es desenvoluparà en diverses fases.

El termini de presentació d’ofertes per a escometre aquesta obra s’inicia el 30 de desembre i romandrà obert fins al 26 de gener de 2023.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha afirmat que “un port és, principalment, el que passa en els seus molls i en PortCastelló teníem pendent el condicionament del moll transversal exterior que, desafortunadament, està tenint un ús limitat per motius de seguretat pel seu estat de conservació”. Ha afegit que “ara, per fi podem donar llum verda a una obra de quasi 10 milions d’euros, IVA exclòs, que servirà per a recuperar plenament l’operativa portuària en aquest moll i, a més, generar activitat econòmica amb la pròpia reconstrucció de la infraestructura”.

La construcció d’aquest moll va començar en 1983 per 350 milions de pessetes amb l’objectiu d’atraure trànsit de granels sòlids. Les obres van concloure en 1988 i amb això el moll es va convertir en el major del port de Castelló amb una línia d’atracament de 235 metres i un calat de 10 metres. L’any 1996 s’impulsa el projecte de prolongació del moll.

 

 

Vull rebre les notes de premsa