Comunicació

Notes de prensa

Les inversions privades en el moll de la Ceràmica de Portcastelló comencen a materialitzar-se

5 October 2022

Les terminals Noatum i Terminal Marítima del Grau comencen a materialitzar les inversions anunciades de 36 milions d’euros en el moll de la Ceràmica del port de Castelló amb les signatures de les corresponents actes de replanteig, on operen en règim de concessió. Les inversions serviran per a introduir millores en matèria de protecció ambiental, infraestructures i mitjans mecànics i de descàrrega d’altes prestacions per a guanyar en eficiència i sostenibilitat.

Així ho ha informat avui el Consell d’Administració el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó. També ha informat de l’estat d’altres infraestructures productives de PortCastelló, com la recepció de les obres del nou moll públic de granels líquids, una actuació que ha comptat amb una inversió de 4 milions d’euros i que permetrà millorar la capacitat de la línia d’atracada de líquids del port i donar resposta a l’increment d’aquesta mena de trànsits.

Rafa Simó s’ha referit a la licitació per part de l’Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) de les obres de l’accés ferroviari sud per 123 milions. Una licitació que actualment es troba frenada pel recurs de la CNC (Confederación Nacional de la Construcción) davant el TACRC (Tribunal Administrativo Central de Recursos Contractuales)

En la sessió s’ha adonat a més de noves actuacions de millora en la zona pública del port de Castelló, com són la renovació de l’edifici Moruno, l’execució de dos nous accessos a l’Autoritat Portuària de Castelló per l’avinguda Ferrandis Salvador i la rehabilitació de la font situada al costat del far del moll de Costa. A més, s’ha informat de la compra de l’edifici de la Comandància de Marina que se situa en el passeig Buenavista del Grau per un import de 600.000 euros.

D’altra banda, la directora territorial de Presidència de la Generalitat, Eva Redondo, s’ha incorporat avui com a vocal en el consell en representació de la Generalitat i en substitució de María Ángeles Fernández.

El Consell d’Administració en la seva sessió d’avui ha pres a més els següents acords:

. Aprovar la concessió a Cruz Roja Española d’ocupació dels pañoles número 6, 7 i 8 situats en el moll d’atracament d’embarcacions oficials de la zona de servei del port.

. Aprovar la concessió per a l’ocupació i explotació comercial d’una terrassa bar lounge en la plaça de la Mar.

. Aprovar la modificació substancial per ampliació d’una superfície de 192 metres quadrats de la concessió administrativa atorgada al Secretariado Diocesano Apostolado del Mar per a l’ocupació d’unes oficines i aparcament situades en l’avinguda Ferrandis Salvador.

. Aprovar la modificació substancial per modificació de l’objecte de la concessió administrativa atorgada a APM Terminals Castellón per a l’explotació de la terminal B per a la manipulació de mercaderia general.

Vull rebre les notes de premsa