Comunicació

Notes de prensa

L’Autoritat Portuària de Castelló aprova un nou organigrama per a afrontar els reptes de futur

1 April 2022

01-04-2022. L’Autoritat Portuària de Castelló ha impulsat un nou organigrama per a afrontar els reptes de futur, ser més eficient, cobrir les necessitats dels clients i prestar serveis amb valor afegit per a garantir el posicionament competitiu del port de Castelló.

La nova estructura organitzativa de l’organisme públic ha sigut aprovada recentment pel seu Consell d’Administració i s’assentisca sobre tres pilars fonamentals, com són la gestió, infraestructures i explotació.

Aquestes àrees desenvoluparan qüestions essencials com ara la gestió del talent i els recursos humans, impulsant una comunicació transversal en l’organització.

La nova configuració planteja un departament d’Expansió, encarregat de la comercialització del port de Castelló, captar noves inversions, consolidar trànsits i atraure altres nous, així com rellançar la dàrsena sud com a espai per a l’assentament de nous negocis a través del projecte “Octopus”. De fet, l’Autoritat Portuària de Castelló ha encarregat un estudi de mercat per a conéixer els diferents models de negoci que poden situar-se en aquest nou espai de 700.000 metres quadrats.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, s’ha referit a la importància de posar en valor la dàrsena sud i consolidar “el port de Castelló com a enclavament industrial i químic, enfocat en noves tecnologies i combustibles sostenibles”.

El nou organigrama contempla un departament específic de Creixement Blau per a fomentar un desenvolupament sostenible del port, que s’encarregarà d’avançar en la cultura del respecte mediambiental, la innovació i les transformació digital. També contempla un departament d’Obres i Projectes sobre el qual recau el desenvolupament de la intermodalitat de PortCastelló.

La seguretat integral s’inclou en l’àrea d’Explotació sota la premissa de desenvolupar un entorn segur en els espais portuaris i desenvolupar una política de prevenció de riscos, potenciar una cultura de seguretat global en tota la comunitat portuària i facilitar la coordinació entre tots els agents involucrats.

Rafa Simó ha assenyalat la ferma aposta de l’entitat per afavorir un organigrama que permeta posar en valor el port de Castelló per a “ser més competitius, avançar en infraestructures productives, apostant per projectes innovadors, potenciant el creixement blau mitjançant un equip humà professional”. Ha explicat que la nova estructura organitzativa prevaldrà la comunicació transversal i permetrà afrontar amb èxit el Pla Estratègic aprovat per a consolidar el paper del port de Castelló com a motor econòmic de l’entorn i “com a espai al servei de la societat”.

 

 

Vull rebre les notes de premsa