Comunicació

Notes de prensa

`Escala a Castelló´ bat rècords i congrega a 95.000 visitants

26 April 2022

26-04-2022. La cinquena edició de `Escala a Castelló´ ha batut rècords en congregar a 95.000 visitants en el port de Castelló en els cinc dies de programació. Així ho ha donat hui a conéixer l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en una roda de premsa per a fer balanç d’aquest esdeveniment “que ha vingut amb més força que mai i que ja ha quedat ancorat en PortCastelló”. L’alcaldessa ha estat acompanyada pel president del Real Club Nàutic de Castelló, Manuel Vidal; el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, i Fernando Viota de la Fundació Nao Victoria.

Aquesta edició, la primera després de la pandèmia, ha comptat amb la participació de 10 vaixells històrics, més de 150 activitats de caràcter gratuït, desfilades d’animació, concurs de microrelats per a xiquets i xiquetes, exposicions sobre el món de la mar i la navegació, quasi un miler de `baptismes de la mar´ i la participació de les Justes de Séte. L’alcaldessa ha agraït l’esforç i la il·lusió de totes les institucions involucrades en l’organització, la implicació del Club Nàutic, així com de les associacions culturals del Grau.

Per part seua, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha ressaltat l’estreta col·laboració institucional per a desenvolupar aquest esdeveniment i la ferma aposta de l’Ajuntament de Castelló “per esdeveniments diferenciadors quan ningú els tenia al cap”.

`Escala a Castelló´ és un exemple d’integració del port amb la seua ciutat, que ha aconseguit situar al Grau de Castelló en l’epicentre de l’oci i el turisme des de la seua primera edició en 2018, que va congregar a més de 75.000 visitants. És considerat com la trobada més important de vaixells d’època de la façana mediterrània i està organitzat pel Ajuntament de Castelló, amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i PortCastelló i compta amb el patrocini de la Unesco. Aquest esdeveniment s’ha mantingut malgrat circumstàncies especials com la pandèmia, adoptant totes les mesures preventives necessàries.

Per tot això, el jurat dels premis Faro PortCastelló va fallar atorgar el premi Cultura aquest esdeveniment. L’acte de lliurament tindrà lloc divendres que ve 6 de maig, data en la qual se celebrarà la gala dels premis Faro PortCastelló 2022.

 

Vull rebre les notes de premsa