Comunicació

Notes de prensa

El president de Puertos del Estado s’interessa pel desenvolupament de la dàrsena sud del port de Castelló

28 February 2022

El president de Puertos del Estado, Álvaro Rodríguez Dapena, ha visitat hui el port de Castelló per a conéixer de primera mà els seus projectes estratègics. La visita ha començat amb una reunió de treball amb el Comité de Direcció, el Comité d’Empresa i representants de la Comunitat Portuària, en la qual el president de PortCastelló, Rafa Simó, ha desgranat l’estat de les infraestructures productives impulsades per a guanyar en competitivitat i eficiència en matèria de connectivitat terrestre i ferroviària.

També s’ha abordat l’enlairament i posada en valor de la dàrsena sud gràcies al projecte Octopus, que facilitarà captar noves inversions per a incrementar el teixit productiu de Castelló. Aquest projecte suposa guanyar a la mar 420.000 m² que, sumats al sòl ja disponible, suposaran 700.000 m² per a desenvolupar projectes industrials que ajudaran a consolidar al recinte portuari castellonenc com a enclavament industrial, químic i enfocat en noves tecnologies i combustibles sostenibles.

Rafa Simó ha posat en valor durant la trobada el repte PortCastelló 2030, que planteja aconseguir per a aqueix any els 30 milions de tones en trànsit de mercaderies, 30 milions d’inversió aliena anuals, desenvolupar 30 projectes socials a l’any, així com reduir un 30% el consum d’energia i un 30% les emissions.

El president de Puertos del Estado, per part seua, ha destacat el gran interés i involucració que ha demostrat la Comunitat Portuària en el desenvolupament de tots els projectes, “l’aportació de la iniciativa privada és indispensable per a afrontar els reptes als quals ens enfrontem”.

Després d’aquesta trobada, el president de Puertos del Estado ha recorregut les dues dàrsenes de PortCastelló per a conéixer in situ les accions de proteccions ambiental del port, com ara els mesuradors de partícules, les pantalles paravent i els llavarodes per als camions que transporten mercaderies a l’interior del recinte.

 

Finalment, Álvaro Rodríguez ha signat en el llibre d’Honor de l’Autoritat Portuària i ha participat en el Consell d’Administració.

Vull rebre les notes de premsa