Comunicació

Notes de prensa

El Consell d´Administració de PortCastelló concedeix a Francisco Toledo la medalla de honor

1 March 2022

01-03-2022. El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària ha aprovat concedir la medalla d’honor a Francisco Toledo, president de l’Autoritat Portuària de Castelló entre el 3 de setembre de 2015 i el 25 de febrer de 2020, data en la qual passa a ser nomenat president de l’organisme públic Puertos del Estado, càrrec que un castellonenc ha ostentat per primera vegada i que va finalitzar el dia 1 de desembre de 2021.

Aquesta condecoració es recull en el Reglament de Distincions Honorífiques de l’Autoritat Portuària de Castelló, que en el seu article 20 estableix la concessió de la Medalla d’Honor PortCastelló “per a reconéixer a aquelles persones físiques o entitats, nacionals o estrangeres, que hagen contribuït de manera rellevant a l’impuls i al compliment dels fins de la institució”.

En aqueix sentit, el Consell d’Administració ha destacat la labor de Francisco Toledo Lobo al capdavant  de PortCastelló, període en el qual l’Autoritat Portuària es va posicionar en el Top 10 del sistema portuari espanyol, es va convertir en la més rendible respecte a fons propis i va créixer doble que la mitjana del sistema portuari. També s’ha reconegut la ferma aposta de Francisco Toledo per la transformació digital i la innovació, pel seu impuls a mesures de protecció ambiental en el recinte portuari i per gestionar la posada en marxa del conveni per a la millora de la qualitat de l’aire, que ha sigut pioner en la geografia nacional. Durant la seua etapa es va dur a terme l’aprovació del Codi Ètic i de Conducta.

Com a president de Puertos del Estado ha sigut l’impulsor del seu nou Marc Estratègic, la redacció de la nova normativa d’estiba i l’ampliació de la dotació de personal. Es reconeix el seu impuls a accions en matèria de ciberseguretat i al projecte Ports 4.0, que ha sigut tot un èxit durant la seua primera convocatòria.

Durant el seu mandat es va aprovar un decret llei amb reduccions de taxes i ajornaments de pagament per a pal·liar l’efecte de la COVID-19 en el sector portuari. També es va aprovar un ambiciós pla quinquennal d’inversions productives en el sistema portuari dotat amb més de 4.500 milions d’euros per a modernitzar el sistema i fer-lo més competitiu, sense oblidar l’impuls que va conferir per a la millora de l’accessibilitat ferroviària en PortCastelló, tal com demostra el compromís del Gobierno de España en destinar 166 milions d’euros a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assegurat que es tracta de “un reconeixement just pel seu treball, la seua labor i el seu compromís amb PortCastelló i al capdavant de Puertos del Estado, convertint-se en el primer castellonenc en la història a presidir aquest organisme públic”.

Francisco Toledo rebrà aquesta distinció en el transcurs de la celebració dels VII Premis Faro PortCastelló.

 

 

Vull rebre les notes de premsa