Comunicació

Notes de prensa

Adif licita les obres de l’accés ferroviari sud per 123 milions

30 June 2022

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat avui la licitació de les obres de l’accés ferroviari sud al port de Castelló per 123 milions d’euros.

En concret, es tracta del primer tram dels accessos, de 4,7 quilòmetres, que connectarà l’actual traçat de la línia ferroviària convencional al seu pas per Castelló fins a l’emplaçament on es construirà l’estació intermodal. Posteriorment s’escometrà el tram dos, que discorrerà entre la intermodal fins a l’entrada al port de Castelló per la dàrsena sud.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha afirmat que es tracta d’una actuació històrica per a Castelló i per a tota la seva província, no sols per a PortCastelló. “Per fi es fa realitat una reivindicació històrica gràcies al compromís del govern d’Espanya, del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana i del Organismo Público de Puertos del Estado envers aquest port, ja que han tingut a bé incloure aquesta actuació en el Mecanisme de Recuperació i Resiliència dins dels fons europeus de recuperació que va aconseguir el govern socialista”.

Rafa Simó ha afegit que “no solament és el primer pas a l’accés al port de Castelló sinó també el primer pas de la terminal intermodal que necessita el teixit industrial de la província, i especialment el clúster ceràmic”.

El president de l’Autoritat Portuària ha assenyalat que es tracta d’un compromís “que es reforça en el moment en el qual es realitza aquesta obra, ja surt a licitació assumint l’increment d’inversió que suposa la situació econòmica actual i assumint també les millores derivades dels processos de participació pública”.

Cal recordar que el projecte que s’executarà inclou millores tant des del punt de vista de la minimització de l’afecció a les zones residencials per les quals discorrerà l’accés ferroviari, com d’afecció al territori, principalment en matèria d’inundabilitat i d’accessos als polígons industrials.

Vull rebre les notes de premsa