Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló adjudica dues obres finançades en un 90% amb fons europeus

18 August 2022

18-08-2022. L’Autoritat Portuària de Castelló ha adjudicat dues actuacions en matèria de sostenibilitat ambiental per valor de 482.000 euros, dels que 430.000 euros procedixen de fons Next Generation, la qual cosa suposa un 90%. Es tracta del subministrament de mitjans de prevenció i lluita contra la contaminació marina i l’adquisició i instal·lació de nou equipament per al mesurament de la qualitat de l’aire.

La primera actuació té un termini d’execució de 3 anys i un pressupost de 410.000 euros, dels quals 389.600 procedeixen de fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En concret s’instal·larà una barrera de contenció de 400 metres en la dàrsena sud, a més d’una barrera de 150 metres específica per a aigües obertes amb possibilitat de ser remolcada a 15 milles nàutiques per hora, amb l’objectiu de disposar d’aquesta mena de mitjans en tot el recinte portuari i reforçar els mitjans de prevenció i lluita contra la contaminació marina.

Aquesta barrera se suma a les tres ja existents al port de Castelló: una oceànica de 450 metres instal·lada a l’altura de la bocana, una altra situada en la dàrsena interior i una altra més en el canal de refrigeració d’Iberdrola.

La segona actuació compta amb un finançament de fons europeus de 41.000 d’euros del total de 72.000 euros d’inversió.

El termini execució és de 7 mesos i consisteix en l’adquisició d’una nova estació per a la vigilància i control en continu de material particulat i gasos en aire ambient, que se sumarà als cinc analitzadors de partícules integrats en la Xarxa Valenciana de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica. Una informació que pot consultar-se a temps real a través de la pàgina web de l´Autoritat Portuària de Castelló (www.portcastello.com/).

Totes dues actuacions formen part de les actuacions en matèria de protecció mediambiental impulsades per PortCastelló per a generar ocupació i riquesa en la zona de manera respectuosa amb el seu entorn i se sumen a altres accions com la reducció del consum energètic, instal·lació de pantalles atrapapols per a impedir la dispersió de partícules pulverulentes a l’aire o la instal·lació de llavarodes.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que “els fons europeus no sols serviran perquè PortCastelló millore en competitivitat amb el ferrocarril sinó que a més servirà per a accelerar la nostra estratègia de protecció mediambiental com demostren aquestes dues actuacions”.

 

 

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa