Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló aprova les seues bonificacions estratègiques per a 2023

6 May 2022

06-05-2022. El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló ha aprovat les bonificacions singulars i estratègiques per a l’any vinent per a afavorir la competitivitat de les seues empreses i captar nous trànsits. L’impacte total s’estima en 800.000 euros. “Aquestes bonificacions faran de PortCastelló un port més eficient i capaç de respondre a les actuals demandes i adaptar-se als mercats internacionals”, ha explicat el president Rafa Simó.

Així, PortCastelló mantindrà la bonificació a terminals de contenidors, fixada en un 20%, i augmentarà del 5% actual al 15% la bonificació a les terminals de granel sòlid. L’objectiu és pal·liar les conseqüències econòmiques del sector ceràmic a causa de la pujada de preus de costos com el de l’energia. L’import d’aquesta bonificació s’estima en 387.000 euros.

A més, s’incrementaran les bonificacions en la taxa del vaixell al trànsit de contenidors o RoRo i s’aplicarà una bonificació del 40% des de la primera escala, amb un impacte de 419.000 euros. També, incorporarà noves bonificacions a la taxa de mercaderia.

D’altra banda, el consell ha aprovat la constitució de l’Òrgan de Compliance Penal i el Reglament de Funcionament, dins de l’objectiu d’implementar i crear una cultura de compliment normatiu que facilite la prevenció de riscos penals en l’Autoritat Portuària de Castelló.

A més, s’ha donat el vistiplau a l’ampliació en 18.561 metres quadrats del Impala Sport Club, per la qual cosa passarà a tindre 34.392 metres concesionats, que permetran al centre esportiu implantar nous esports a l’aire lliure, com ara futbol, vóley i handbol, així com impulsar activitats infantils i multiaventura.

Finalment, el Consell d’Administració ha aprovat l’actualització del pla de recepció i manipulació de deixalles generades per vaixells en el port i la pròrroga anual dels serveis subscrits amb la Sociedad de Salvamento Marítimo y Seguridad Marítima.

 

Altres acords aconseguits:

. Concessió a Sertego Serveis Mediambientals per a l’ocupació d’una parcel·la per a l’emmagatzematge de residus oliosos.

. Concessió a Sucesores de Sebastián Roca per a l’ocupació d’una superfície per a oficina administrativa destinada a serveis duaners

. Autorització a Portsur Castellón per a l’adquisició de les participacions de Kartesia Credit Opportunities per part de Gimeno Servicios Portuarios.

. Cancel·lació anticipada d’un préstec amb l’entitat CaixaBank

 

Vull rebre les notes de premsa