Comunicació

Notes de prensa

Ximo Puig destaca que els ports de la Comunitat Valenciana són un ‘potent motor econòmic’ en moments de crisi

29 March 2021

 

El president de la Generalitat ha mantingut una reunió amb els presidents de les autoritats portuàries de València, Castelló i Alacant, i amb el president de Ports de l’Estat
– Els ports de València, Castelló i Alacant invertiran 146 milions d’euros en 2021, quantia que suposa el 14,6 % de la inversió total dels ports d’Espanya
– Els ports valencians s’han compromés a destinar part dels seus beneficis a les ciutats de què formen part, amb la qual cosa són els primers ports d’Espanya a invertir en el seu àmbit

València El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que els ports de la Comunitat Valenciana constitueixen un “potent motor econòmic en moments de crisi”, que a més impulsen “inversions generadores d’ocupació”.

Així ho ha manifestat després de la reunió mantinguda amb el president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo; els presidents de les autoritats portuàries de València, Aurelio Martínez; de Castelló, Rafael Simó; i d’Alacant, Juan Antonio Gisbert, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

En el transcurs de la reunió, en la qual s’ha evidenciat el pes dels ports valencians en la xarxa portuària espanyola, s’ha anunciat que el port de València, el de Castelló i el d’Alacant invertiran en 2021 un total de 146 milions d’euros, quantia que suposa el 14,6 % de la inversió total que duran a terme els ports d’Espanya.

El cap del Consell ha explicat que els ports valencians estan responent “molt millor” a la crisi econòmica provocada per la pandèmia que els de la resta de l’Estat, amb xifres que milloren la mitjana dels ports d’Espanya, tant en trànsit com econòmicament.

Així mateix, ha assegurat que la majoria dels ports espanyols han tancat l’exercici de 2020 amb pèrdues, mentre que els ports valencians ho han fet amb beneficis. En concret, s’ha referit a l’augment del 13,3 % de les exportacions del port de València entre els mesos de gener i febrer, “la qual cosa indica clarament com les exportacions estan fent moure l’economia i evidencia la fortalesa d’aquest sector decisiu de l’economia valenciana en un moment tan complicat com l’actual, amb l’impuls de sectors com el ceràmic i l’agroalimentari”, ha manifestat.

Increment de la vinculació dels ports amb el seu entorn

Més enllà de l’aspecte estrictament econòmic, en la reunió el president ha sol·licitat als ports valencians que duguen a terme una “millor integració entre les instal·lacions portuàries i la ciutat, per a incrementar i enfortir la seua vinculació amb l’entorn, i compartir, així, els seus beneficis amb la societat”.

En aquest sentit, els ports valencians s’han compromés a destinar part dels seus beneficis econòmics a les ciutats de què formen part i implicar-se en el seu entorn, amb la qual cosa són els primers ports d’Espanya a invertir en el seu àmbit.

Finalment, el president ha assenyalat que aquest compromís dels ports es tradueix en una inversió de 15 milions d’euros destinada a la regeneració del litoral, principalment de les platges del sud de València però també al litoral del sud de Gandia, així com a Castelló i Almassora.

A més d’aquestes actuacions regeneradores, els ports participaran invertint, juntament amb la Generalitat, en infraestructures de mobilitat fonamentals com, per exemple, la prolongació de la línia 10 de Metrovalencia, que connectarà Natzaret amb la resta de la xarxa en la zona del Grau de València; i el projecte del Parc de Desembocadura del Túria, al costat de l’L10.

Quiero recibir las notas de prensa