Comunicació

Notes de prensa

Torna la gran festa de la mar: IV edició d’Escala a Castelló

8 October 2021

IV edición Escala a Castelló

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, acompanyada del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha inaugurat aquest matí la IV edició d’Escala a Castelló. Aquest esdeveniment se celebra des de hui divendres i fins al dimarts 12 d’octubre en el moll de Costa de PortCastelló.

Una cita marinera que contempla diverses activitats, com a recreacions d’importants episodis de la història d’Espanya, mascletaes, un mercat mariner amb canons i campaments i visites als quatre navilis històrics que ja han atracat en el port de Castelló. Les visites han de reservar-se a través de la pàgina web escalaacastello.com, on a més pot consultar-se l’ampli programa d’actes.

Les embarcacions participants en aquesta edició són el Galeón Andalucia, la Nao Victoria, rèplica del navili capitanejat per Magallanes i Elcano entre 1519 i 1522, commemorant els 500 anys d’aquella gesta; el pailebote Pascual Flores, que es dedicava al transport de sal en la zona de Llevant, i el Cervantes Saavedra, en el qual es va rodar la popular sèrie “El barco”.

Aquesta edició aposta a més per la inclusió social mitjançant una visita virtual a les embarcacions en https://bit.ly/3cmqjly

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha agraït la iniciativa impulsada pel Ajuntament de Castelló i recolzada per la Generalitat Valenciana. “Gràcies pel vostre compromís amb aquest territori i amb aquest port”, ha manifestat Rafa Simó. “Castelló és cada vegada més una ciutat de mar gràcies a esdeveniments com a Escala a Castelló i el nostre port ha de ser una infraestructura que s’obri a la ciutat i un aliat del seu entorn”.

Vull rebre les notes de premsa