Comunicació

Notes de prensa

Rafa Simó es presenta com a nou associat de l’Associació Valenciana d’Empresaris

14 July 2021

Asamblea AVE

14-07-2021. El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, s’ha presentat hui com a nou associat en l’Assemblea General de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE). Durant l’acte ha ressaltat la importància de formar part de l’entitat perquè “és una manera de continuar estant al costat dels nostres clients, de les empreses, i sumar en tot allò que ens uneix, com la reivindicació pel corredor mediterrani”.

Simó ha posat en valor a les infraestructures productives contemplades en el pla d’empresa de PortCastelló que “ens permetran guanyar competitivitat i estar òptimament connectats”, en referència a la connexió ferroviària al port, la connexió ferroviària interna entre dàrsenes i l’estació intermodal”.

El president de l’Autoritat Portuària ha afegit que “tot això al costat del desenvolupament i creixement disponible en la dàrsena sud i la nova zona logística associada a l’estació intermodal faran de PortCastelló un millor aliat per als nostres sectors productius i el teixit empresarial de la nostra província”.

Rafa Simó s’ha referit al creixement experimentat pel port de Castelló en els últims 20 anys “guanyant terreny a la mar i venim d’una dècada prodigiosa en creixement de trànsits”. De fet, el port de Castelló ocupa la novena posició per volum de trànsit de mercaderies dels 46 que conformen el sistema portuari espanyol, i és el segon en granels sòlids.

El president de l’organisme públic ha afirmat que PortCastelló és una infraestructura que “ha sabut aprofitar el tremend hinterland que tenim amb el clúster ceràmic i el sector energètic com a principals actors”.

Rafa Simó ha afegit que “també hem sabut introduir elements per a guanyar en competitivitat i atractiu en altres sectors com l’agroalimentari o l’eòlic, que ens permeten comptar amb un trànsit diversificat i ens situen com una de les tres autoritats portuàries que està en el Top 10 en tots els tipus de mercaderies”, al costat de Barcelona i Bilbao.

 

 

Vull rebre les notes de premsa