Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló rep al primer creuer després de la pandèmia del coronavirus

28 September 2021

Crucero Bolette

El creuer de luxe ‘Bolette’ de la companyia noruega Fred Olsen Cruise Line ha fet escala hui a Castelló amb 500 turistes a bord, la majoria de nacionalitat britànica. Es tracta del primer creuer que atraca a Castelló després de l’aturada de l’activitat a causa de la pandèmia del coronavirus.

El vaixell ha fet entrada en el recinte portuari a primera hora del matí i ha atracat procedent de Dover (Anglaterra) en el moll de creuers de PortCastelló. Té 237 metres d’eslora, una capacitat total de 1.338 passatgers i 615 tripulants, encara que complint el protocol de reducció de passatge per a millor control de la traçabilitat del virus, viatja al 60% de la seua capacitat, amb tots els seus passatgers vacunats amb la pauta completa, així com la seua tripulació.

L’Autoritat Portuària de Castelló i totes les entitats implicades han seguit totes les indicacions i mesures de seguretat i prevenció recollides en el Protocol de Control i Prevenció del Covid-19 per a atendre creuers en temps de pandèmia. Entre elles, mantindre la distància de seguretat, reduir el contacte físic de les persones, reforçar les mesures de neteja i desinfecció i facilitar les possibles actuacions relacionades amb el desembarcament.

A més, s’ha previst un espai on aïllar i custodiar qualsevol cas sospitós de virus.

Les excursions oferides són “Castelló walking tour” que discorre per diferents enclavaments d’interés de la ciutat, com el parc Ribalta, mercat central, plaça Major i Basílica de Lledó. El Ajuntament de Castelló ha oferit gratuïtament dos autobusos llançadora amb una freqüència de mitja hora i amb capacitat per a 50 passatgers cadascun, encara que s’ha limitat la seua capacitat a la meitat.

A més, els turistes han pogut optar per excursions al Desert de les Palmes, la costa de Benicàssim, Peníscola i València. Cal recordar que els protocols de seguretat sanitària obliguen a mantindre una activitat molt controlada dels desplaçaments i interaccions dels passatgers que, des de primera hora del matí, estan desembarcant de manera escalonada.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, acompanyat del director de PortCastelló, José María Gómez, i la regidora de Turisme, Pilar Escuder, ha fet lliurament d’una mètopa al capità del vaixell com a record de la seua primera escala en el port de Castelló.

El creuer `Bolette´ és el primer dels dos creuers previstos per a enguany. El segon d’ells és el `Amera´ de Phoenix Reisen i està previst que atracada el pròxim 9 de novembre.

Vull rebre les notes de premsa