Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló renova la màxima acreditació europea de gestió ambiental en el sector portuari

4 March 2021

ESPO

L’Autoritat Portuària de Castelló ha renovat la certificació mediambiental PERS (Port Environmental Review System), única norma de gestió ambiental específica del sector portuari promoguda per l’Organització Europea de Ports Marítims (ESPO).

Aquesta certificació visibilitza el compromís mediambiental de l’Autoritat Portuària de Castelló en el creixement sostenible i en el compliment dels estàndards ambientals necessaris com a port respectuós amb el medi ambient. L’acreditació obliga a mesurar sistemàticament la qualitat de l’aigua, aire, soroll, així com l’impacte sobre el territori.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que “la sostenibilitat és un pilar bàsic de la nostra estratègia, tal com es reflecteix en el nou Pla Estratègic, en el qual l’impuls cap a la transició blava i el creixement sostenible recolzat en la transformació digital són la nova filosofia per a continuar millorant i aconseguir ser un referent per a altres ports espanyols i europeus”

El nou Pla Estratègic està totalment alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’agenda 2030 “com una oportunitat i un compromís de present i futur per al port de Castelló”.

Rafa Simó ha insistit en la necessitat de “conjugar les operatives i el desenvolupament econòmic del port i el seu entorn amb el benestar del veïnat”. Per a aconseguir aqueixos objectius, l’Autoritat Portuària promou accions recolzades en inversions específiques com ara eficiència energètica, barreres anticontaminació en les seues dàrsenes, mesuradors de partícules, o instal·lació de lava rodes en els vials d’eixida dels molls.

 

Vull rebre les notes de premsa