Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló recupera el servei de duanes

20 July 2021

Aduana PortCastelló

20-07-2021. La subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, i el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, han visitat hui les noves dependències de l’edifici de Duanes que es situa en el moll de Costa. Un edifici que ja està a ple rendiment des del passat 23 de juny després que a l’abril del 2012 deixara de prestar servei pel seu mal estat.

Les actuacions de rehabilitació de l’edifici de Duanes han comprés el reforç estructural de l’immoble, substitució de la coberta, impermeabilització de terrasses i implantació d’oficines en la planta baixa. Aquestes actuacions han comptat amb un pressupost d’uns 400.000 euros. En total 12 funcionaris s’han traslladat de l’actual edifici d’Hisenda, situat en el passeig Ribalta, al de Duanes per a donar servei dels diferents tràmits administratius relacionats amb la inspecció de les mercaderies.

Concretament són els encarregats de la gestió i control de les declaracions d’importació i exportació de mercaderies fora de la Unió Europea. Tots dos responsables han posat en valor la importància de recuperar aquestes gestions en l’entorn portuari, una demanda no sols dels operadors portuaris sinó de tots els sectors econòmics de la província de Castelló atés que millorarà el servei que es presta als seus usuaris i augmentarà la competitivitat de PortCastelló.

Campanya de la renda 2021

D’altra banda, la rehabilitació de l’edifici ha suposat la previsió de reservar un espai específic per a prestar el servei de campanya de la renda de l’Agència Tributària que aquests dos últims anys, per motius de la pandèmia i organitzacionals no s’han pogut prestar. Soledat Ten i Rafa Simó han estat acompanyats en la visita pel nou director del port, José María Gómez, el delegat de l’Agència Tributària, Manuel Rodríguez, i el cap de despatx de duanes, Alfredo Pascual.

 

Vull rebre les notes de premsa