Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló rep el vistiplau del Govern per a la connexió ferroviària interna per valor de 18,6 milions

4 May 2021

Conexiones ferroviarias

Les actuacions autoritzades formen part del conjunt d’inversions del Pla d’Empresa de l’Autoritat Portuària en matèria de connectivitat

El govern d’Espanya ha autoritzat la contractació de les obres necessàries per a dotar al port de Castelló de la xarxa ferroviària interna per valor de 18,6 milions d’euros. “Aquesta infraestructura productiva incrementarà la nostra competitivitat, ens permetrà guanyar en trànsits i ampliar nostre hinterland”, ha afirmat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó.

Les actuacions autoritzades formen part del conjunt d’inversions del Pla d’Empresa de l’Autoritat Portuària en matèria de connectivitat, i van lligades a l’accés ferroviari sud al port, -el projecte constructiu del qual està molt avançat-, i a l’estació intermodal -el projecte constructiu de la qual es licitarà enguany amb una inversió que ronda els 21 milions-

En concret, el Consell de Ministres ha autoritzat hui la contractació de les obres del pont ferroviari i connexió ferroviària nord per valor de 12,5 milions d’euros i una duració de 21 mesos i mig. El projecte compta amb subvenció dels fons europeus a través del Mecanisme “Connectar Europa” del 20 per cent.

Consisteix en la connexió de les dues dàrsenes del port mitjançant un vial de 891 metres i un doble pont retràctil d’ús ferroviari. Els trànsits ferroportuaris esperats seran mercaderies en contenidor i granels sòlids.

Aquesta infraestructura productiva incrementarà la competitivitat del port de Castelló i generarà ocupació i riquesa en l’entorn

Aquesta inversió se suma a l’autoritzada per la Secretaria d’Estat d’Infraestructures per a l’execució de les obres de la primera fase de la xarxa ferroviària de la dàrsena sud de PortCastelló per 6,1 milions i un termini d’execució de 23 mesos. Aquesta actuació consisteix en la connexió ferroviària des del pont retràctil fins a l’accés ferroviari sud del port de Castelló. La longitud total d’aquesta via és de 1.200 metres i una zona d’apilament de contenidors de 12.000 metres quadrats.

Totes dues infraestructures es construiran amb ample ibèric i internacional.

Rafa Simó ha assenyalat que “aquestes actuacions visibilitzen l’aposta del govern d’Espanya per Castelló i donen inici a una reivindicació històrica del nostre territori”. Ha ressaltat que “suposaran un estalvi de costos logístics per a les empreses castellonenques, permetran donar resposta als sectors productius de la província i generaran ocupació i riquesa en el nostre entorn”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa