Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló mostra en temps real la qualitat de l´aire de l´entorn portuari mitjançant el seu portal web

3 November 2021

03-11-2021. La informació que ofereixen les cinc estacions de mesuradors de partícules situades en el port de Castelló pot consultar-se des de hui en temps real a través de la pàgina web de l’Autoritat Portuària de Castelló.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha destacat que “amb això complim un doble compromís amb la sostenibilitat mediambiental i la transparència pública”.

Les dades que es mostren són les procedents de les cinc estacions que cobreixen l totalitat del perímetre del port de Castelló i que permeten conéixer de manera instantània la informació, interpretar les dades per a la millora de la qualitat de l’aire i planificar les operacions portuàries en el cas que siga necessari. Un programa de monitoratge i vigilància de les emissions que es duu a terme des de 2019 a través dels sensors meteorològics i del material particulat que ara es mostra a la ciutadania a través de la web.

Aquesta xarxa s’integra en la xarxa de sensors de la Generalitat Valenciana. De fet, el consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Castelló va aprovar el mes de juny passat un acord voluntari amb la Generalitat València, el primer en el sistema portuari espanyol, que suposa un compromís entre totes dues administracions per a aconseguir els objectius de reducció de la contaminació atmosfèrica i estableix els mecanismes necessaris per a no superar els límits d’emissions de partícules a l’aire legalment establides.

Aquest conveni s’emmarca en l’estratègia de l’Agenda 2030 i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

A més, l’Autoritat Portuària ha desenvolupat un Codi de Bones Pràctiques per a la càrrega i descàrrega de materials pulverulents.

Cal recordar que el port de Castelló va ampliar en 2019 de 2 a 5 la xarxa d’estacions de mesura dins de la seua política de protecció ambiental que inclou un total de 18 accions, majoritàriament relacionades amb la disminució de partícules en l’atmosfera. Aquestes accions es desenvolupen des d’àmbits diferents com són la manipulació de la mercaderia, circulació del trànsit rodat, apilament de materials, xarxa de presa de dades del nivell de concentració de partícules i informació mediambiental, entre altres.

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa