Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló aconsegueix la certificació ISO 45001

25 March 2021

Entrega certificado ISO 45001

L’Autoritat Portuària de Castelló ha obtingut el certificat internacional ISO 45001. La norma substitueix a l’antiga OHSAS 18001 i defineix un sistema per a la gestió de la prevenció de riscos laborals. En aquest sentit, no sols assegura el compliment de les lleis en matèria de riscos, sinó que també demostra el compromís de PortCastelló amb la gestió de la seguretat i la salut en el treball.

L’Autoritat Portuària de Castelló està certificada en la norma OHSAS de gestió de la prevenció de riscos laborals des de l’any 2008, i en 2020 va realitzar juntament amb l’empresa OCA Institut de Certificació S.L.O, l’auditoria per a realitzar la transició a l’ISO 45001 amb resultats satisfactoris.

El director general d’OCA GLOBAL, David Lao i el director d’explotació, Jaime Forment, han fet lliurament d’aquest certificat al president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, la directora
Ana Ulloa, la cap del departament de Sostenibilitat, Maria José Rubio, i el cap d’unitat de Prevenció de Riscos Laborals, Antonio Almela.

Rafa Simó ha assenyalat que “la implicació de l’Autoritat Portuària en aquests processos de gestió és essencial per a potenciar la rendibilitat econòmica, la reducció de la sinistralitat laboral i l’augment de la productivitat, motivació i satisfacció dels empleats”.

La Norma ISO 45001 és la primera de caràcter internacional que determina els requisits bàsics per a implementar un Sistema de Gestió de Seguretat i Salut en el Treball, permetent desenvolupar de forma integrada amb els requisits establits en altres normes com la Norma ISO 9001 (certificació dels Sistemes de Gestió en Qualitat) i la Norma ISO 14001 (certificació de Sistemes de Gestió Ambiental).

La Norma s’ha desenvolupat a fi d’ajudar les organitzacions a proporcionar un lloc de treball segur i saludable per als treballadors, així com a la resta de grups d’interés, com ara proveïdors, contractistes i veïns. D’aquesta manera, es contribueix a la prevenció de lesions i problemes de salut relacionats amb el treball, a més de la millora de manera contínua de l’acompliment de la seguretat i salut.

La implicació de l’Autoritat Portuària amb els més alts estàndards de gestió i qualitat s’integren en els seus objectius estratègics de garantir la seguretat i la protecció apostant per les tecnologies d’avantguarda inclosos en el seu nou Pla Estratègic.

 

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa