Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló licitarà enguany la redacció del projecte constructiu de l´estació intermodal

22 March 2021

Visita conseller de Política Territorial

L’Autoritat Portuària de Castelló traurà enguany a licitació la redacció del projecte constructiu de l’estació intermodal que se situarà en el traçat del nou accés ferroviari sud al port. Així ho han anunciat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de la trobada mantinguda per a repassar l’estat de projectes en els quals totes dues administracions estan implicades.

Arcadi España ha ressaltat el paper de motor econòmic i generador d’oportunitats del port de Castelló en el seu entorn i ha destacat la col·laboració entre les dues entitats per a impulsar infraestructures productives que poden ser incloses en el marc del Fons de Recuperació acordat per a ajudar a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia del coronavirus.

La redacció del projecte constructiu de l’estació intermodal, així com de l’estudi econòmic financer, impulsaran una infraestructura productiva que suposarà un estalvi de costos logístics per a les empreses castellonenques i permetrà incrementar els trànsits de PortCastelló.

Cal recordar que l’Autoritat Portuària de Castelló assumirà la inversió necessària per al seu desenvolupament, la valoració econòmica del qual ronda els 21 milions d’euros. Es desenvoluparà en diverses fases per a optimitzar la seua explotació i preveu futures ampliacions per a donar resposta a les necessitats reals de demanda en els pròxims anys.

Tots dos responsables han manifestat que l’estació intermodal és clau per al port de Castelló perquè permetrà augmentar la quota modal de ferrocarril, ser més competitius i més sostenibles, atés que el trànsit ferroviari redueix el cost energètic i redueix l’impacte ambiental.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa