Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló licita les obres del pont ferroviari i la seua connexió amb la dàrsena nord

25 May 2021

25-05-2021. S’ha publicat el plec de condicions per a la contractació de les obres del pont ferroviari i la seua connexió ferroviària amb la dàrsena nord del port de Castelló. El pressupost base de licitació és de 12.502.918 euros + IVA i un termini d’execució de 22 mesos. El termini de presentació d’ofertes finalitza el pròxim 25 de juny.

Aquesta actuació forma part del conjunt d’inversions previst en el Pla d’Empresa de l’Autoritat Portuària de Castelló en matèria de connectivitat i compta amb una subvenció del 20% de fons europeus a través del Mecanisme “Connectar Europa”. PortCastelló és el sisé port del sistema portuari espanyol a aconseguir aquest tipus de fons, que la Unió Europea només concedeix a actuacions que considera essencials per a la xarxa transnacional.

Les obres el plec de les quals s’han publicat hui consisteixen en la connexió de les dues dàrsenes del port mitjançant un vial de 891 metres i un doble pont retràctil d’ús ferroviari amb ample de via ibèric i internacional. Aquest pont disposarà de dos trams mòbils de 61 metres cadascun. Els trànsits ferroportuaris esperats seran mercaderies en contenidor i granels sòlids. Donat el seu import, i superar els 12 milions d’euros, van ser autoritzades recentment pel Consell de Ministres.

Amb aquesta licitació s’avança en les infraestructures productives planificades per l’Autoritat Portuària de Castelló en matèria de connectivitat, que tenen com a objectiu generar ocupació en l’entorn i fer de PortCastelló un port més eficient i competitiu”, segons ha assenyalat el president de l’organisme públic, Rafa Simó.

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa