Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló instal·larà noves pantalles atrapapols

17 November 2021

17-11-2021. L’Autoritat Portuària de Castelló augmentarà el nombre de pantalles atrapapols instal·lades en el recinte portuari amb la licitació d’una nova estructura en la dàrsena sud amb un pressupost de 317.276 euros i un termini d’execució de 3 mesos. En concret, es col·locaran 20 mòduls de 5 metres que constitueixen una pantalla d’una longitud de 100 metres amb una altura d’11 metres.

Aquesta nova instal·lació se suma a les tres actuals que PortCastelló té situades en el moll de la Ceràmica i el moll Transversal Exterior de la dàrsena nord i una altra més en la dàrsena sud. En el seu conjunt, s’han invertit 650.000 euros en la seua adquisició, i compten amb el seguiment i avaluació de l’Institut de Tecnologia Ceràmica.

La instal·lació d’aquestes pantalles forma part de les 18 accions de protecció mediambiental que l’Autoritat Portuària de Castelló va impulsar per a minimitzar l’emissió de partícules a l’entorn. Entre aqueixes accions s’inclou des de fa unes setmanes la informació pública i en temps real de la qualitat de l’aire de l’entorn portuari a través del seu portal web. Les dades que es mostren són els procedents de les cinc estacions que cobreixen la totalitat del perímetre del port de Castelló, que permeten conéixer de manera instantània la informació, interpretar les dades per a la millora de la qualitat de l’aire i planificar les operacions portuàries en el cas que siga necessari.

A més, fa ara un any que el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària va aprovar un Codi de Bones Pràctiques Ambientals, amb l’objectiu de regular les operatives de manipulació de granels sòlids que es desenvolupen en la zona del port.

El president de l’organisme públic, Rafa Simó, ha destacat la necessitat de potenciar operatives cada vegada més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. “Un dels objectius que marca el nostre Pla Estratègic és ser el millor aliat del nostre entorn”.

 

Vull rebre les notes de premsa