Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló implanta projectes estratègics per a la millora de la seua eficiència

5 October 2021

Sede de la APC

L’Autoritat Portuària de Castelló ha implementat diversos projectes estratègics a fi de millorar en eficiència i fiabilitat mitjançant l’ús de tecnologies avançades, segures i eficients. “Aquests sistemes permeten la integració amb la resta de plataformes de PortCastelló i repercuteixen en la reducció de temps, augment de la fiabilitat en els processos i transparència de la informació amb els seus usuaris finals”, ha explicat el president de l’organisme públic, Rafa Simó.

D’una banda, s’ha implantat un nou mòdul per a la gestió íntegra del procediment sancionador a través de tecnologies mòbils que s’integra amb els sistemes propis de facturació. Per a això, s’ha dotat a la Policia Portuària de dispositius mòbils perquè puguen registrar les denúncies a peu de moll i introduir tota aquella informació d’interés per a la gestió posterior de l’expedient. L’aplicació proporciona interfícies per a l’obertura i tramitació de l’expedient, al·legacions, resolució i tancament. En tots els passos es permet la impressió de documents amb el codi de barres per a realitzar el pagament en el banc.

Aquest sistema permet agilitar la introducció de les denúncies i simplifica el procediment sancionador, dotant de major fiabilitat al procés complet.

D’altra banda, l’Autoritat Portuària de Castelló ha invertit recursos a modernitzar la seua eina de gestió d’escales i creuers, integrant-la amb Sistemes d’Informació Geogràfica (GIS) i amb plataformes web en el núvol per a la compartició de la informació amb els seus clients.

D’aquesta manera, l’Autoritat Portuària pot planificar l’espai portuari de manera gràfica, realitzant l’assignació i autorització d’atracades de forma més senzilla i eficient. El sistema sincronitza la seua informació amb un sistema web en el núvol, que permet mostrar aquesta planificació als seus usuaris i consultar la representació gràfica de l’estat del port en temps real des de qualsevol lloc del món.

Finalment, l’Autoritat Portuària de Castelló ha implantat un sistema d’informació Geogràfica (GIS) per a la representació gràfica i gestió del domini públic portuari que augmenta l’eficiència i fiabilitat a l’hora d’assignar parcel·les i facilita la gestió de cobrament de les taxes.

Vull rebre les notes de premsa