Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló i La Vall d’uixó potenciaran accions conjuntes per a enfortir el teixit empresarial

18 January 2021

Vall d´Uixó firma de honor

 L’Autoritat Portuària de Castelló i el Ajuntament de La Vall d´Uixó potenciaran accions conjuntes per a enfortir el teixit empresarial.  És un dels acords aconseguits avui en la reunión mantinguda entre el president de l’organisme públic, Rafa Simó, i l’alcaldessa del municipi, Tania Baños, a la qual també han assistit la directora de PortCastelló, Ana Ulloa, i el gerent de la Fundació PortCastelló.

Rafa Simó ha informat la màxima representant consistorial de la necessitat d’enfortir vincles entre totes dues institucions i ha insistit en l’objectiu de PortCastelló de ser un port al servei de la província. Cal recordar que l’Autoritat Portuària de Castelló i l’Ajuntament de la Vall mantenen una estreta col·laboració per a situar als Coves de Sant Josep com a destinació turística dels creueristes que arriben al port de Castelló. Aquesta col·laboració es reprendrà una vegada es reprenguen els creuers, les escales dels quals s’han suspés a causa de la pandèmia.

Tots dos responsables s’han marcat com a objectiu presentar al port de Castelló al teixit empresarial de la Vall d´Uixó perquè coneguen els beneficis d’operar des de PortCastelló. En aquest sentit, Rafa Simó ha assenyalat que “l’Autoritat Portuària és la tercera que més rebaixa de taxes escomet per a aquest 2021, malgrat la situació actual, per a afavorir el creixement econòmic de l’entorn i del port”. Així mateix, s’ha referit a l’alta diversificació de trànsits “el que ens permet estibar tot tipus de mercaderies, incloses les càrregues especials”.

En aquest sentit, han visitat la campa d’emmagatzematge i operacions de càrregues de projectes i equips eòlics d’Integral Shipping, companyia especialitzada en la importació i exportació de pales eòliques.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló s’ha referit a la importància de les inversions planificades per PortCastelló en infraestructures productives, especialment en connectivitat terrestre i ferroviària, així com urbanització de la dàrsena sud. A més, ha esmentat la futura plataforma logística que es situarà al costat del port i que ampliarà les oportunitats i la competitivitat de les empreses que es situen en la zona.

L’alcaldessa de la Vall d´Uixó ha destacat la importància de crear sinergies amb altres entitats, com ja es va fer amb les reunions amb l’Ajuntament de Sagunt i Parc Sagunt, per a “donar valor afegit a la nostra indústria, millorar la seua productivitat i enfortir un sector que ha demostrat que és el que millor sobreviu a les crisis”. D’ací l’estratègia de crear llaços per a “treballar conjuntament i sumar esforços pel nostre territori”.

Vull rebre les notes de premsa