Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló creix un 11% i tanca el millor mes en granels sòlids

9 September 2021

El port de Castelló tanca agost com el millor mes en la seua història en trànsit de granels sòlids en comptabilitzar 929.704 tones, que suposen un 24,9% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquesta dada consolida a PortCastelló en el segon lloc del sistema portuari espanyol en aquesta mena de trànsits i en el nové en trànsit total de mercaderies.

A més, el port de Castelló supera a l’agost els nivells de trànsits previs a la pandèmia, en passar dels 1,8 milions de tones en 2019 als 1,9 en 2021.

A més, el recinte portuari castellonenc creix en l’acumulat de l’any. En concret, creix un 11% respecte a l’any anterior en sumar 13,7 milions de tones, i es queda a tan sols 64.000 tones del trànsit acumulat en 2019, previ a la crisi de la COVID.

Per tipus de mercaderies, els granels sòlids augmenten fins al mes d’agost un 37,4%, en comptabilitzar 5,9 milions. Els segueixen el trànsit de granel líquid, que descendeix un 2,8% i suma 6,6 milions de tones. El trànsit de mercaderia general disminueix un 4% i comptabilitza 1,3 milions de tones.

El creixement en trànsit de granel sòlid és degut al dinamisme del sector ceràmic i permeten una major diversificació en el port de Castelló. En l’actualitat, el trànsit de sòlids representa en PortCastelló un 42,8%, el de líquids un 48% i el de mercaderia general un 9,2%.

Les mercaderies més importants en els molls castellonencs són el petroli cru -que creix un 6,1% en l’acumulat de l’any-, el feldespat –amb un augment del 50,7%- i les argiles, que creixen un 33,1%.

Els principals ports amb els quals PortCastelló manté relació comercial són Turquia, Ucraïna, Líbia, el Canadà, Rússia i els Estats Units.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha posat en valor el treball realitzat per la Comunitat Portuària “per a acostar al port de Castelló en nivells similars a la prepandèmia, i ha recordat l’objectiu a curt termini de superar la barrera dels 20 milions de tones en 2022”. “El port és un termòmetre de l’activitat econòmica i els increments registrats es tradueixen en generació de riquesa per al nostre entorn”.

Vull rebre les notes de premsa