Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló confirma el seu compromís amb la regeneració de la platja d’Almassora

22 September 2021

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha visitat hui Almassora en una cita “històrica”, en paraules de l’alcaldessa, Merche Galí, per a confirmar el seu compromís amb la regeneració de la platja d’Almassora. Així ho ha indicat Simó als portaveus de tots els grups polítics de la localitat i representants de les associacions veïnals.

Simó ha incidit en la voluntat del seu departament de formar part de la solució dels problemes que pateix la platja d’Almassora, i d’ací la seua intenció de reservar fons per a la intervenció en la defensa de la costa. Galí ha agraït, “per descomptat, que siga el primer responsable del Port que ha materialitzat aqueixa sol·licitud municipal però, a més, que haja vingut a Almassora a reunir-se amb tots els grups i amb els qui viuen en la zona per a detallar el seu projecte”.

Les actuacions que es duguen a terme estaran sempre condicionades per les corresponents autoritzacions de Costes, competent en la matèria en tots els casos. De fet, s’ha conformat una taula de treball i coordinació amb Costes per a analitzar totes les actuacions que es duguen a terme.

La trobada celebrada aquest migdia a Almassora té lloc mesos després de la data inicial a causa de l’accident del vaixell afonat en aigües del port el mes de maig.

A la trobada han assistit també el nou director de port, José María Gómez; la regidora de Territori, Carmina Martinavarro; el tinent d’alcalde Javier Mollà i les portaveus de PP i Compromís, María Tormo i Diana Belliure, respectivament. Les tres associacions veïnals de la platja també han comptat amb representació en la reunió en què Galí ha destacat la convocatòria d’aquesta taula de treball “que confirma que els problemes i les solucions de la platja són de tots i que tots estem units per a superar-los”.

Així, a més de la pretensió de Simó d’invertir en la costa a curt i mitjà termini, el president de l’Autoritat Portuària ha informat en persona als assistents a la trobada propiciada per l’alcaldessa de la voluntat que ja va traslladar al cap del Consell, Ximo Puig, d’invertir en la regeneració del litoral d’Almassora, pendent en aquests moments que Costes licite el projecte que va considerar “prioritari” enfront de les intervencions en altres municipis de la província.

Vull rebre les notes de premsa