Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló tanca el millor mes de gener en granel sòlid

16 February 2021

PortCastelló

El trànsit de mercaderies en el port de Castelló creix un 3,7% aquest mes de gener respecte al mateix mes de l’any anterior i comptabilitza 1.721.840 tones. La millora dels granels sòlids i líquids sostenen aquests números. En concret, el trànsit de líquids creix un 7,9% i suma 909.039 tones, i el de granels sòlids augmenta un 15,3% amb 676.485 tones, la qual cosa suposa el millor mes de gener en la història de PortCastelló. Cal recordar que el port de Castelló va tancar 2020 posicionant-se com el segon port del sistema portuari espanyol en trànsit de granels sòlids.

La mercaderia general és l’única que es ressent, en caure un 41,2% en gener respecte de l’any anterior, i comptabilitzar 134.242 tones.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha apuntat que “el tancament global de gener ens deixa bones dades, atés que pugem en trànsit global de mercaderies respecte a fa un any, quan encara no s’havia instal·lat la pandèmia ni havíem patit la perduda d’una línia de contenidors”. Ha afegit que “hem de prendre aquestes dades amb cautela, però confiem que marquen un punt d’inflexió en la recuperació de l’activitat econòmica”.

A més, les dades constaten la diversificació de PortCastelló: el 52,9% de les mercaderies mogudes són granels líquids, seguides de granels sòlids, que suposen un 39,3%, i la mercaderia general un 7,8%.

Les mercaderies més importants mogudes en els molls del recinte portuari al gener són, per aquest ordre, el petroli – que puja un 59%-, feldespat -que s’incrementa en un 27,2%- i argiles -que creixen un 34,8%-.

Els principals ports amb els quals Castelló manté relacions comercials són Turquia, Ucraïna, Líbia, Rússia i el Canadà.

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa