Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló certifica els seus processos estratègics

5 October 2021

ISO 9001:2015

L’Autoritat Portuària certificada en els seus processos clau d’Escala de Vaixell i Tramitació Administrativa del Domini Públic, ha ampliat l’abast la certificació ISO 9001 als seus processos suporte de Despeses d’Inversions, tenint lloc a l’octubre de 2021 per part de l’empresa certificadora Lloyd/s Register Quality Assurance Ltd., l’auditoria del sistema de gestió de qualitat per a establir el compliment amb la norma ISO 9001:2015 amb resultats satisfactoris.

ISO 45001:2018

La Norma ISO 45001 és la primera norma internacional que determina els requisits bàsics per a implementar un Sistema de Gestió de Seguretat i Salut en el Treball, permetent desenvolupar de forma integrada amb els requisits establits en altres normes com la Norma ISO 9001 (certificació dels Sistemes de Gestió en Qualitat) i la Norma ISO 14001 (certificació de Sistemes de Gestió Ambiental). La Norma s’ha desenvolupat a fi d’ajudar les organitzacions a proporcionar un lloc de treball segur i saludable per als treballadors, així com a la resta de persones (proveïdors, contractistes, veïns, etc.) i, d’aquesta manera, contribuir en la prevenció de lesions i problemes de salut relacionats amb el treball, a més de la millora de manera contínua de l’acompliment de la seguretat i salut.

Per tant, l’Autoritat Portuària de Castelló certificada en la norma OHSAS de gestió de la prevenció de riscos laborals des de l’any 2008, al setembre de 2020 va realitzar juntament amb l’empresa OCA Institut de Certificació S.L.O, l’auditoria per a realitzar la transició a l’ISO 45001 amb resultats satisfactoris. La pròxima certificació serà al novembre 2021.

CERTIFICAT CONTRA EL COVID-19

L’empresa AENOR ha certificat els protocols que té la APC (pla de contingències, pla de continuïtat, etc) com a bones mesures davant la COVID-19, obtenint el certificat AENOR, CERTIFICAT CONTRA EL COVID-19, sent l’Autoritat Portuària de Castelló la primera Autoritat Portuària a Espanya a obtindre-ho.

Aquesta certificació té com a objectiu que els nostres grups d’interés tinguen l’absoluta tranquil·litat que la APC desenvolupa totes les mesures organitzatives que estan al seu abast per a crear un espai de treball segur on desenvolupar les seues funcions i oferir de manera segura la prestació dels seus serveis.

Vull rebre les notes de premsa