Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló avança en la dàrsena sud amb l´entrada en funcionament del pont sobre el canal d´Iberdrola

7 April 2021

Puente sobre el canal de Iberdrola

El nou pont sobre el canal d’Iberdrola de la dàrsena sud del port de Castelló ha entrat en funcionament, després que les obres hagen sigut recepcionades. Els treballs han comptat amb una inversió de 2.142.689 euros i un termini d’execució de 10 mesos.

L’actuació ha consistit en l’execució d’un pas superior que salva el canal d’Iberdrola que dóna servei a la central de cicle combinat que l’empresa té en els voltants de la zona portuària. El projecte ha comprés també la construcció d’un vial d’una longitud aproximada de 890 metres, que connecta la rotonda d’accés a la dàrsena sud del port de Castelló amb la zona de granels líquids. Aquesta nova carretera incrementa la seguretat de la circulació dels vehicles pesants, en evitar els girs tancats abans existents.

L’actuació s’ha dotat d’una xarxa de drenatge al llarg del vial formada per col·lectors i els seus corresponents embornals, una xarxa d’aigua potable i industrial connectada, una xarxa contra incendis, i una prisma de mitjana tensió totes elles connectades a la xarxes de serveis de la dàrsena sud.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha visitat la zona acompanyat de la directora Ana Ulloa i el cap del Departament d’Infraestructures, Juan Bautista Mingarro.

Rafa Simó ha posat en valor aquesta actuació que s’alinea els objectius del Pla Estratègic 2024 d’impulsar la dàrsena sud, així com optimitzar l’ús de les infraestructures i millorar el manteniment d’espais i instal·lacions. Un pla vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa