Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló aplicarà l’1 de gener les seues mesures econòmiques per a afavorir la competitivitat

30 December 2021

Vista aérea

El pròxim 1 de gener entraran en vigor les noves taxes i bonificacions de l’Autoritat Portuària de Castelló després de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat 2022 que ja publica el BOE.

La reducció de taxes i l’increment de les bonificacions són possibles gràcies als bons resultats econòmics del port de Castelló atés que, per llei, no poden aplicar-se sinó s’obté una determinada rendibilitat. Aquestes mesures van ser aprovades pel Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló i contemplades en el seu Pla d’Empresa acordat amb Ports de l’Estat.

Les noves mesures econòmiques afavoriran la competitivitat de les empreses, permetran captar nous trànsits i faran de PortCastelló “un port més eficient, capaç de respondre a les actuals demandes, amb possibilitats de creixement gràcies a l’expansió de la dàrsena sud i, per tant, de generar més ocupació i economia”.

En concret, els PGE 2022 reflecteixen les bonificacions aprovades per a impulsar la competitivitat del port i la seua adaptació als mercats internacionals d’un 20% en la taxa d’ocupació per a les terminals de contenidors i d’un 5% per a les terminals de granel sòlid.

A més, PortCastelló millora totes les bonificacions a les taxes del vaixell i les taxes de la mercaderia en trànsit, entrada i eixida de contenidors, i es duplica la bonificació a la taxa de mercaderia de taulells, rajoles, fregides i esmalts; i també de cítrics, fusta i tota càrrega del sector eòlic

Finalment, l’Autoritat Portuària de Castelló aplicarà un coeficient corrector a la tarifa fixa de recepció de deixalles generades per vaixells sobre la base del conveni internacional per a previndre la contaminació pels vaixells (MARPOL).

A aquestes mesures reflectides en els PGE se suma l’aprovació del document definitiu de la valoració dels terrenys i làmina d’aigua de la zona de servei del port de Castelló, que suposarà quan s’aplique un estalvi mitjà de 12,3% en la taxa d’ocupació.

Aquestes mesures suposaran un estalvi d’1 milió d’euros per als concessionaris del port de Castelló.

Vull rebre les notes de premsa