Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló acull un simulacre de lluita contra la contaminació marina

23 April 2021

Simulacro contaminación marina

El port de Castelló ha desenvolupat hui un simulacre d’activació del seu Pla Interior Marítim per a avaluar l’efectivitat i coordinació en entre els diferents agents implicats, validar els procediments de comunicació, verificar els temps de resposta i l’operativitat de la barrera oceànica autoinflable. En l’operatiu han participat al voltant de vint persones de l’Autoritat Portuària, Castelló PortControl, direcció general de la Marina Mercant i Consulmar, empresa especialitzada en serveis anticontaminació.

El simulacre ha donat inici amb la comunicació per part de la Policia Portuària a PortControl de l’albirament d’una taca de cru en aigües abrigades al costat del freu de PortCastelló. El temps de resposta efectiva en el simulacre ha sigut de 30 minuts, que permet una ràpida protecció de les zones davant un possible vessament.

PortCastelló disposa d’un total de 525 metres de barreres anticontaminació per a confinar possibles vessaments de petroli cru i refinats. En concret, la barrera oceànica que hui s’ha desplegat es va instal·lar en 2016 en el port de Castelló. Amb els seus 2.400 quilos i 400 metres de línia defensiva, permet tancar el freu en menys de 15 minuts. Aquesta infraestructura, amb una inversió de 180.000 euros, se suma a les barreres de contenció situades en la dàrsena interior i el canal de refrigeració d’Iberdrola.

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa