Comunicació

Notes de prensa

Més de 14.300 visites a les naus històriques de la IV edició d’Escala a Castelló

13 October 2021
Balance IV edición Escala a Castelló

Balance IV edición Escala a Castelló

La IV edició d’Escala a Castelló que s’ha celebrat en el moll de Costa de PortCastelló ha aconseguit 14.335 visites a les quatre naus històriques participants: Galeón Andalusia, Nao Victoria, Pascual Flores i Cervantes Saavedra. Tot un èxit de públic, atés que en només 4 dies s’han comptabilitzat més visites que en els 15 dies de l’edició del passat any, amb 13.000. De fet, les reserves prèvies s’han esgotat tots els dies i s’ha pogut anar ampliant aforament davant la fi de la major part de les restriccions anticovid.

A més, les primeres visites guiades en llengua de signes han sigut un èxit, amb més de 20 participants, a càrrec de l’Associació de Persones Sordes de Castelló (Apesocas).

Les activitats del campament mariner que s’han recuperat en aquesta edició també han cridat l’atenció durant tot el pont, com les desfilades de tropes, de torxes, combats, duels de mercenaris, exhibicions d’artillers i d’esgrima i xarrades didàctiques.

S’ha tractat d’un esdeveniment alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en incorporar l’objectiu 14 de conservació i utilització sostenible dels oceans, les mars i els recursos marins.

Aquestes dades confirmen que la IV edició “ha sigut un èxit i ens animen a continuar reforçant aliances entre institucions perquè aquests esdeveniments siguen possible”, ha manifestat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, al costat de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, durant la roda de premsa per a fer balanç de la IV edició. “L’Autoritat Portuària de Castelló seguirà de la mà amb l’Ajuntament en altres activitats que permeten obrir el port a la ciutadania”.

Per part seua, Amparo Marco ha assenyalat que “hem aconseguit consolidar l’esdeveniment com un reclam turístic que posiciona estratègicament a Castelló com a referent en esdeveniments marins amb embarcacions històriques”.

La V edició d’Escala a Castelló se celebrarà en les seues dates originàries, és a dir, la segona setmana de Setmana Santa de 2022, de la mà de la població francesa de Sète. Per a aquesta futura edició ja estan confirmades 9 embarcacions.

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa