Comunicació

Notes de prensa

La directora del port de Castelló sol·licita el cessament en el seu càrrec a petició pròpia

26 May 2021

26-05-2021.

La directora del port de Castelló, Ana Ulloa, ha sol·licitat el cessament en el seu càrrec a petició pròpia per a emprendre un nou repte professional. Ana Ulloa exerceix aquest càrrec des d’octubre del 2018.

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló deliberarà sobre aquesta petició en la reunió convocada per al pròxim 23 de juny. En aquest consell el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, proposarà el nomenament de José María Gómez Fuster com a nou director a partir de l’1 de juliol en substitució d’Ana Ulloa, que cessarà el 30 de juny.

Rafa Simó ha agraït la implicació d’Ana Ulloa “amb el port de Castelló i amb aquest territori, pel seu treball i professionalitat, especialment en la crisi provocada per la pandèmia, i pel seu tarannà i bon fer amb tota la Comunitat Portuària que ha servit per a deixar empremta en PortCastelló”.

Durant la seua gestió s’ha impulsat el nou Pla Estratègic 2024, s’ha situat a l’Autoritat Portuària de Castelló com la primera a aconseguir el certificat AENOR enfront del COVID-19 i la certificació EFR d’Empresa Familiarment Responsable. A més, s’han finalitzat les tramitacions de les obres ferroviàries internes, així com l’obtenció de fons europeus per a les mateixes i s’ha aprovat el Codi de Bones Pràctiques Mediambientals per a la comunitat portuària.

José María Gómez és enginyer de Camins, Canals i Ports, màster en Gestió Portuària, així com en Negocis i Administració, i compta amb dilatada experiència professional en gestió d’obres en el sector portuari en els àmbits públic i privat.

En l’actualitat és cap d’Explotació del port de Cartagena, on ha exercit diferents funcions en les àrees de Planificació i Estratègia. Destaca en la seua gestió l’optimització del trànsit de granels sòlids pel port de Cartagena, la redacció del Pla Director de la nova dàrsena de Cartagena que inclou un accés ferroviari i una terminal ferroportuaria i la posada en marxa del Pla Director de digitalització.

 

Vull rebre les notes de premsa