Comunicació

Notes de prensa

Generalitat, UJI, Aerocas i PortCastelló, junts per a treballar en la reactivació de la província

23 September 2021

Reunión uji, aeropuerto, puerto y generalitat

La Casa dels Caragols, seu de la Presidència de la Generalitat a Castelló, ha acollit la primera reunió del grup de treball integrat per la Universitat Jaume I, Aerocas i PortCastelló, que ha impulsat la direcció territorial de Presidència a Castelló.

Un grup que té com a objectiu “analitzar com avancen els diferents projectes que afecten aquestes institucions, fomentar la col·laboració entre elles i posar sobre la taula noves iniciatives que contribuïsquen a apuntalar la recuperació econòmica i social a la província”. “Tal com defensa el president, Ximo Puig, Castelló serà el motor de la recuperació de la Comunitat Valenciana perquè és un territori dinàmic, emprenedor, innovador i amb un teixit empresarial i industrial líder a Espanya. I dins de la nostra província aquestes tres grans institucions: universitat, port i aeroport, tenen un paper fonamental en la recuperació i en el canvi de model, per això els he proposat, com a representant del Consell, la creació d’aquest grup” ha explicat Eva Redondo.

En aquesta primera presa de contacte han participat la rectora de l’UJI, Eva Alcón; la directora general de Aerocas, Blanca Marín; i el president de PortCastelló, Rafa Simó. Tots ells han posat sobre la taula la situació dels principals projectes en els quals estan treballant i en els quals, de l’una o l’altra forma, participa l’administració autonòmica.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha destacat la importància de “sumar esforços i potenciar la col·laboració institucional en un moment de profundes transformacions com el que estem vivint” i ha subratllat el compromís de la Universitat “per posar totes les capacitats formatives, investigadores i d’innovació de l’UJI al servei de la societat en un context en el qual la generació de coneixement i la ciència són essencials per a respondre als reptes que afrontem”.

Per la seua part Blanca Marín, directora de Aerocas, ha manifestat la importància que l’UJI, PortCastelló i l’Aeroport de Castelló “estiguem coordinats sota el paraigua de la Generalitat, a fi de detectar oportunitats de col·laboració que ens permeten impulsar iniciatives dinamitzadores del territori, basades en la innovació, la sostenibilitat, la transferència de coneixement i la projecció exterior”.

El president de PortCastelló, Rafa Simó, s’ha referit a l’oportunitat única d’unir forces i sumar estratègies per a visibilitzar el potencial de Castelló en innovació, transformació i coneixement, de la mà d’altres organismes i el teixit empresarial de la província. A més, el president de l’Autoritat Portuària ha assenyalat la importància de sumar esforços per a la creació d’un hub de transferència del coneixement en els àmbits de la logística i l’energia. «PortCastelló és el port de tota la província i el nostre objectiu és segellar aliances amb totes aquelles entitats amb les quals podem col·laborar per a posicionar a la província en el lloc que es mereix».

Per a finalitzar Eva Redondo, ha volgut agrair l’acolliment que ha tingut aquesta iniciativa en les tres institucions i la implicació dels seus principals representants, i ha assenyalat que el grup “està obert a integrar a més entitats o institucions que vulguen aportar, que vulguen ser escoltades, que senten també que la província de Castelló ha de continuar creixent i ha de ser el motor de la nostra recuperació, la palanca per al nostre objectiu comú: superar la pandèmia, reactivar l’economia i reinventar el nostre model”.

Vull rebre les notes de premsa