Comunicació

Notes de prensa

CEEI Castellón i PortCastelló impulsaran projectes innovadors en el sector logístic-portuari

1 February 2021

PortCastelló y CEEI

El Centro Europeo de Empresas Innovadoras de Castellón -CEEI Castellón-  y la Autoritat Portuària de Castelló han acordat conjuminar esforços per a impulsar projectes innovadors relacionats amb el sector logístic portuari.

La finalitat d’aquest acord és sumar esforços i establir línies de cooperació per a impulsar iniciatives innovadores, tal com han acordat el president de la Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, i el president de CEEI Castelló, Alfredo Cebrián. Aquest acord és fruit d’una primera reunió de treball que va tindre lloc al decembre per a marcar les necessitats i líneas d’acció conjuntes.

Rafa Simó ha recordat que un dels objectius del nou marc estratègic de PortCastelló és aproximar-se al coneiximent i generar ponts amb aquelles instituciones que són pioneres en innovació i investigació. “Per a això és necessari envoltar-nos d’aliats estratègics en aquestes àrees, i el CEEI es capdavanter en aquesta matèria”.

Tots dos representants han coincidit en la necessitat d’explorar vies per acostar els processos de contractació pública a les empreses innovadores i bastir ponts perquè les startups de l’entorn puguen accedir als projectes que impulsa el port de Castelló.

Per part seua, Alfredo Cebrián ha assenyalat que “CEEI Castelló pot ser dinamitzador de cara a la cobertura de moltes necessitats del port per part d’empreses innovadores”.

A més, s’ha assenyalat que “el port és un gran actiu de la província i pot convertir-se en un gran laboratori per a desenvolupar tecnologia i aplicar-la”.

El president de CEEI Castelló ha manifestat que “es constata un clar interés de l’Autoritat Portuària de Castelló a obrir-se a les empreses i la societat castellonenca, i això és molt interessant perquè pot ajudar a impulsar i dinamitzar molts projectes, amb un impacte molt positiu”.

A la reunió han assistit també la directora de PortCastelló, Ana Ulloa, i el director de CEEI Castelló, Justo Vellón. Després de la trobada han visitat la campa que IoTsens ha transformat en el port de Castelló en un magatzem intel·ligent que permet optimitzar el sistema de magatzematge en calcular en temps real paràmetres com el volum de material acumulat en un espai.

Vull rebre les notes de premsa