Comunicació

Notes de prensa

Castelló estrena la formació a mida amb els primers cursos de Mariner Pescador a la ciutat

10 August 2021

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació, ha creat enguany una nova línia de formació a mida. Un projecte que “naix per a adaptar-nos a les necessitats reals dels diferents sectors i que aqueixa formació es traduïsca en contractacions”, com ha explicat la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, en la presentació dels dos primers cursos d’aquesta nova proposta.

Es tracta de dos cursos de preparació de l’examen per a obtindre la Targeta de Mariner Pescador, que seran cofinançats entre l’Ajuntament i PortCastelló, i que s’impartiran en la Cambra de Comerç amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau. Serà la primera vegada que s’ofereix aquesta formació a Castelló, fruit de la col·laboració entre administracions i entitats, atenent així una demanda del sector. Puerta ha donat a conéixer aquests dos primers cursos de la formació a mida en la llotja del port pesquer, acompanyada pel president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó, la presidenta de la Cambra, Lola Guillamón, i el patró major de la confraria de Sant Pere, Manu Peña.

“Després de les reunions mantingudes amb el sector, ens hem adaptat a la demanda d’ocupació i hui llancem cursos preparatoris de Mariner Pescador”, ha detallat Puerta. “Amb aquests cursos, i els que s’oferiran en els pròxims mesos en altres sectors, posem en valor la col·laboració públic-privada, que ens permet impulsar una oferta de formació adaptada a la demanda real, amb el que es reforça el nivell d’inserció i les polítiques actives d’ocupació”, ha ressaltat, incidint en l’aposta clara de l’Ajuntament per l’ocupació, amb uns pressupostos que destinen 6,2 milions d’euros per al foment de les polítiques de formació i inserció laboral, la qual cosa suposa un 501% més que en 2015.

“Des de PortCastelló complim el nostre compromís amb el sector pesquer i agraïm la col·laboració de totes les confraries de la província perquè aquest projecte tire avant. També la bona sintonia entre administracions que ens permet oferir aquesta formació a Castelló amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Cambra de Comerç, i destacant la sensibilitat i implicació de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que farà possible que l’examen de Mariner Pescador es realitze per primera vegada a Castelló”, ha explicat el president de l’Autoritat Portuària.

En la mateixa línia, la presidenta de la Cambra de Comerç, ha destacat que “amb la implantació d’aquestes dues edicions del curs de Mariner Pescador tenim la certesa que aquestes accions suposaran noves oportunitats formatives i laborals per a la nostra gent i, per descomptat, contribuirà a reforçar aqueixa especialització que requereixen les nostres empreses per a continuar creixent”.

Per part seua, el patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau ha reconegut la necessitat d’aquesta oferta formativa a Castelló i en aquest sentit ha agraït aquesta nova iniciativa que atendrà una demanda del sector.

Un dels cursos s’impartirà del 15 al 22 de setembre, de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.00 hores; i l’altre, del 6 al 14 de setembre, de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.00 hores. Tots dos són de 25 hores. Constend’un mòdul teòric de 17 hores i un altre pràctic de 8 hores. Les inscripcions es poden formalitzar a través de la Cambra de Comerç, en el següent enllaç: www.camaracastellon.com/es/formacion/cursos/21_431

Vull rebre les notes de premsa