Comunicació

Notes de prensa

CEEI Castelló i PortCastelló avancen en el seu projecte de ‘hub’ d’innovació especialitzat en el sector logístic

6 August 2021

 

El Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló -CEEI Castelló- i la Autoritat Portuària de Castelló continuen treballant conjuntament en l’impuls de projectes innovadors relacionats amb el sector logístic portuari en benefici del conjunt de l’economia provincial. En aquest sentit, el director de CEEI Castelló, Justo Vellón, i el director de l’acceleradora Òrbita, Orfeu Balboa, s’han reunit amb el nou director de PortCastelló, José María Gómez, per a tractar sobre la continuïtat del treball emprés fa uns mesos entre totes dues parts. Es tracta d’una aliança estratègica que va més enllà del Port, amb l’horitzó posat en un futur ‘hub’ d’innovació i investigació especialitzat en el sector logístic, que des de la província de Castelló siga capdavanter al Mediterrani.

En la trobada s’ha fet balanç de la primera fase d’un projecte regional d’innovació oberta en el marc de CV Innova, que concretament a Castelló se centra en el sector logístic, en el qual participen tant empreses de la comunitat portuària castellonenca com altres companyies de transport i logística. En aquesta etapa, acabada de culminar, s’ha treballat específicament en la detecció de 10 reptes sectorials de l’àmbit logístic, a través d’un grup de reflexió amb participació de diversos actors institucionals i empresarials vinculats amb el sector.

En un següent pas, es tracta que les empreses de la comunitat portuària utilitzen la Innovació Oberta de forma més sistemàtica en la seua millora contínua, aprofitant l’aportació de talent extern, ja siga des de la Universitat Jaume I, d’instituts tecnològics o de startups nacionals o internacionals. Així mateix, en les fases posteriors s’aposta per atraure a la província empreses del sector logístic, reforçant el protagonisme del sector logístic a nivell internacional.

Cal recordar que la col·laboració entre CEEI Castelló i PortCastelló estableix línies de cooperació per a impulsar iniciatives innovadores, tal com van acordar el mes de febrer passat els presidents de totes dues entitats, Alfredo Cebrián i Rafa Simó, respectivament.

Vull rebre les notes de premsa