Comunicació

Notes de prensa

Un artista dona a PortCastelló la maqueta del galeón Santísima Trinidad

2 January 2020

Francisco Lope ha invertit quatre anys en la construcció d’aquest navili que ja es va exhibir en l’exposició “150 anys del port de Castelló”

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha signat un acord de cessió amb l’artista Francisco Lope Moliner, pel qual la maqueta del galeó Santíssima Trinidad tindrà la seua seu permanent en la institució.

Es tracta de la rèplica del navili de guerra més gran del segle XVIII. El seu autor ha invertit quatres en la construcció. La seua avarada va tindre lloc el 21 d’octubre del 2005, coincidint amb el bicentenari de la batalla de Trafalgar, l’última en la qual va participar la Santíssima Trinidad.

Aquesta autèntica obra d’art es va construir fabricant cada peça a partir d’un pla a escala del museu naval de l’armada. Es van usar diversos tipus de fusta i està reforçada amb resina de vidre en la part interior del casc per a garantir la seua navegabilitat. Es maneja mitjançant una emissora de ràdio control que compta amb 14 canals per a activar llums, motors i so. Té unes dimensions de 2 metres d’eslora, 0,6 metres de manga i 1,8 d’altura. Pesa 32 quilos sense bateries.

La maqueta del Santíssima Trinidad va poder contemplar-se en l’exposició “Plano a Plano. 150 años del puerto de Castellón”, que va organitzar l’Autoritat Portuària de Castelló fa ara un any en l’Edifici Moruno.

Vull rebre les notes de premsa