Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló i UJI exploren línies de col·laboració prioritària en innovació i transferència de coneixement

30 October 2020

Reunión UJI-PortCS

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, al costat de la directora Ana Ulloa, han mantingut una trobada de treball amb la rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, per a enfortir la col·laboració que mantenen totes dues institucions.

L’objectiu és traçar solucions innovadores en àmbits com la sostenibilitat o digitalització a través dels instituts i equips d’investigació de la Universitat.

En aquest sentit, Rafa Simó ha assenyalat que uns dels objectius del nou marc estratègic de PortCastelló és “aproximar-se al coneixement i generar ponts amb aquelles institucions que són la base de la innovació i la investigació”. De fet, el port de Castelló llançarà la marca Castelló Port Lab com a punt de partida per a implementar la innovació i la investigació en l’entorn portuari i comptar amb l’UJI com a aliat estratègic. “Amb això volem contribuir a potenciar un entorn i un clima innovador i arribar a acords de col·laboració amb les diferents administracions competents en la matèria que permeten impulsar la formació portuària i marítima en el nostre entorn”.

El president de l’Autoritat Portuària ha posat en valor el treball conjunt realitzat fins hui amb l’UJI per a l’elaboració del Codi Ètic i de Conducta, desenvolupat per la càtedra d’Ètica, i que va ser aprovat pel Consell d’Administració de la APC. També la participació de l’UJI en els jurats dels premis Faro. “No obstant això, és vital enfortir aqueixes sinergies amb la Universitat”.

Per la seua banda, Eva Alcón ha destacat el potencial de la Universitat Jaume I com a centre de generació de coneixement i ha presentat l’oferta en innovació de l’UJI vinculada al sector portuari i logístic a través de més d’una vintena d’instituts i grups d’investigació. També ha indicat que el parc científic i tecnològic de l’UJI, Espaitec, pot convertir-se en un nexe d’unió entre la Universitat i el port en temes d’innovació i pel suport a projectes emprenedors i a start-up, com ja succeeix en altres sectors.

La rectora de l’UJI ha subratllat que “l’UJI és el major centre de generació de coneixement i d’innovació del nostre territori i el port és un pol econòmic clau, per tant, cal establir un vincle estratègic entre totes dues institucions”. Aquesta col·laboració estable, ha afegit Alcón, “ha de permetre aportar solucions innovadores per als desafiaments que afronta el port i, en general, el nostre teixit socioeconòmic, generar oportunitats i potenciar la projecció internacional de totes dues institucions”.

PortCastelló i Universitat Jaume I han acordat mantindre reunions tècniques de treball que permeten concretar la col·laboració en innovació i transferència i també en l’àmbit de la formació vinculada als sectors portuari i logístic.

 

 

 

 

 

 

Quiero recibir las notas de prensa