Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló y Ajuntament de Vila-real impulsen l´economia del coneixement

5 November 2020

Reunión PortCastelló-ayuntamiento Vila-real

El port de Castelló participarà una edició més en la fira Destaca que organitza la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, de l’UJI i l’Ajuntament, i que se celebrarà entre l’11 i 13 de novembre. Així ho ha confirmat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, a l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, en el transcurs de la visita institucional que s’ha celebrat entre totes dues institucions per a estrényer llaços. Tots dos han estat acompanyats per la directora del port, Ana Ulloa, i el director de la càtedra d’Innovació Ceràmica de Vila-real, Juan Carda.

Rafa Simó ha manifestat el seu decidit suport a aquesta fira, l’única sobre transferència tecnològica i de coneixement en la Comunitat Valenciana, “atés que és un fòrum de debat i reflexió únic sobre pilars fonamentals en els quals es recolza el nou marc estratègic del port de Castelló, com són la innovació, la digitalització i la internacionalització”.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha assenyalat la importància de crear aliances entre administracions, empreses i universitat per a impulsar l’economia del coneixement. En aquest sentit, Rafa Simó participarà en les jornades de debat que se celebraran a l’Auditori Municipal de Vila-real.

D’altra banda, totes dues institucions han acordat potenciar les actuals relacions per a consolidar al port de Castelló com el port de la província. “PortCastelló és una eina al servei dels seus sectors productius i el port de la ceràmica per antonomàsia, i per això ha de crear aliances amb tots els ajuntaments del sector ceràmic”. Rafa Simó ha afegit que “volem que PortCastelló siga reconegut com a propi en el seu entorn més pròxim”.

Per part seua, José Benlloch ha assegurat que “Vila-real sent al port de Castelló com un excel·lent aliat” i s’ha referit a la fira Destaca com un esdeveniment “ja consolidat que ha permés diversificar l’economia de Vila-real i generar un ecosistema innovador”.

Destaca celebrarà la seua quarta edició de l’11 al 13 de novembre, en una convocatòria adaptada a la Covid-19 i distribuïda en diversos espais: l’Auditori Municipal Música Rafael Beltrán acollirà l’apartat professional, centrat en tres reptes fonamentals: la transformació digital, el paper de la dona en la ciència i la recuperació post-covid. La secció Destaca Divulgació, amb la participació de col·legis, es desenvoluparà a la Casa dels Mundina i la part expositiva, a través d’una plataforma virtual.

 

Vull rebre les notes de premsa