Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló rep el major carregament de blat de moro de la seua història

14 September 2020

Mayor cargamento de maíz en Portsur

El moll de Costa Sud en la terminal de granels Portsur del port de Castelló acull una operativa de descàrrega de 65.000 tones de blat de moro procedents del Brasil, la qual cosa suposa el major carregament d’aquest producte que s’ha rebut fins hui en les instal·lacions portuàries. L’últim carregament més gran de blat de moro va ser el del Alpha Hero a l’agost de 2019, amb 54.000 tones.

La mercaderia s’ha transportat en el MV Horizon Diamon, consignat per Gimeno Logística Portuària, i es descarrega en Portsur Castelló, que compta amb totes les certificacions de qualitat, registres sanitaris, maquinària i magatzems per a realitzar aquest tipus d’operacions.

El vaixell, de 225 metres d’eslora, 32.26 metres de mànega i calat a l’arribada de 13.20 metres, va partir del Brasil i el consum del producte està destinat a la fabricació de pinsos de la província de Castelló i províncies limítrofes.

Aquesta descàrrega se suma a la duta a terme la setmana passada de 46.000 tones de blat, convertint-se també en el carregament d’aquest producte més gran en PortCastelló, atés que l’anterior es registra al juliol de 2019 en el Ferral Sable, amb 36.000 tones.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha visitat l’operativa de descàrrega, acompanyat del director comercial de Portsur, Jaime Muñoz. Rafa Simó ha ressaltat que el port de Castelló està al servei dels sectors productius de la província, entre els quals situa l’agroalimentari

 

Vull rebre les notes de premsa