Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló descàrrega 177.000 tones d´argila en una setmana

20 November 2020

Cargamento arcillas

PortCastelló se situa com el tercer port en trànsit de granels sòlids

La terminal de granels Portsur del port de Castelló ha acollit aquesta setmana la descàrrega de quatre vaixells d’argila amb un total de 177.000 tones amb destinació a la indústria ceràmica.

El port ha acollit els dos desembarcaments més importants de la seua història d’aquesta matèria primera aquest any. El primer d’ells va anar al gener, amb 79.597 tones, i el segon el mes d’octubre passat, amb 79.000 tones.

En el que va d’any s’han descarregat en el port de Castelló 5.116.948 tones de matèries primeres relacionades amb el sector ceràmic, de les quals 1.424.532 són argiles carregades en un total de 144 vaixells. Els principals països amb els quals el port de Castelló manté relacions comercials de trànsit d’argila són, per aquest ordre, Ucraïna, Portugal i Regne Unit.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que “aquestes dades reflecteixen que PortCastelló està preparat per a l’atracada de vaixells de grans dimensions i que el port de Castelló és el port de la ceràmica”.

Cal recordar que PortCastelló se situa en el tercer port en trànsit de granels sòlids dels 46 ports d’interés general.

Peu de foto: El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, acompanyat dels responsables de la terminal Portsur.

Vull rebre les notes de premsa