Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló creix un 1,2% en trànsit de mercaderies en el primer quadrimestre

25 May 2020

Consejo de Administración

El vicepresident del Consell d’Administració de PortCastelló, Miguel Ángel Gómez, ha presentat hui les últimes estadístiques de trànsit de mercaderies del port de Castelló.

Les dades reflecteixen que, malgrat la crisi del coronavirus, el port de Castelló creix un 1,2% en l’acumulat de l’any, degut principalment als bons resultats obtinguts durant el passat mes de febrer, en el qual es va registrar un creixement del 12,5%. Així, el port de Castelló comptabilitza 6,212,303 tones de mercaderies en el primer quadrimestre, enfront dels 6.136.967 del mateix període de l’any anterior.

En concret, el mes d’abril tanca amb un descens del 0,5% en el còmput global de trànsit, encara que destaca l’augment notable dels granels líquids, un 27%, amb un total de 819.983 tones. No succeeix el mateix amb la resta de trànsits, que ja reflecteixen la caiguda de l’activitat de l’economia espanyola. Així, els granels sòlids descendeixen un 8,2%, els contenidors un 44,2% i la mercaderia general un 50,2%.

Els primers efectes derivats de la crisi sanitària del COVID-19 van començar a notar-se al març, amb una reculada del 3,5% en els trànsits de PortCastelló. Encara així, el port de Castelló es va situar per damunt de la mitjana del sistema portuari espanyol, que va sumar un descens del 7,9%

Els principals ports amb els quals PortCastelló manté relacions comercials són, per aquest ordre, Turquia, Espanya, Nigèria, Rússia, Brasil, Ucraïna, els Estats Units, Itàlia i Algèria.

D’altra banda, el vicepresident de PortCastelló ha repassat les accions dutes a terme a l’empara del Pla de Contingències aprovat per l’Autoritat Portuària de Castelló per a fer front al COVID-19, així com les mesures de suport econòmic per a incrementar la competitivitat de les empreses del sector i alleujar la seua pressió.

Miguel Ángel Gómez ha tingut unes paraules en record de les víctimes per les crisis del coronavirus, al mateix temps que ha agraït la dedicació i l’esforç de la Comunitat Portuària en aquests moments.

A més, el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló ha acordat per unanimitat els següents acords:

 

1.- Concessions administratives.

1.1.- Atorgar a Integral Shipping Company S.L. la modificació de la concessió administrativa atorgada mitjançant acord del Consell d’Administració en 3 de maig de 2019 consistent en l’ampliació de superfície a la inicialment atorgada. La parcel·la objecte de concessió consta de 20.070,43 m².

1.2.- Atorgar al Secretariat Diocesà de l’Apostolat de la Mar una concessió administrativa per a l’ocupació – com a centre d’acolliment de Stella Maris- d’oficines i pàrquing situats en l’Avinguda Ferrandis Salvador de la zona de servei del port de Castelló.

1.3.- Autoritzar la novació d’hipoteca sobre els drets de concessió administrativa atorgada a Elit Cements, S.L. per a la construcció i explotació d’una planta per a la mòlta i expedició de ciment a granel i ensacat en la dàrsena sud de la zona de servei del port de Castelló.

1.4.- Autoritzar la transmissió de la quota de participació de titularitat de Gimeno Servicios Portuaris S.A., en Unió Temporal d’Empreses Magatzem de Coque a favor de Gimeno Logística Portuària.

1.5.- Aprovar l’actualització del Pla d’Autoprotecció de l’Autoritat Portuària de Castelló, amb caràcter previ a la seua remissió a l’Organisme Públic Ports de l’Estat.

  1. Aprovar el contracte de serveis subscrit entre la Societat de Salvament i Seguretat Marítima -SASEMAR- i l’Autoritat Portuària de Castelló per a la prestació del servei general d’ordenació, coordinació i control del trànsit marítim i la realització de tasques de coordinació i actuació en emergència per contaminació marina accidental en el port de Castelló.
  2. Aprovar els Convenis de Bones Pràctiques Ambientals de l’Autoritat Portuària de Castelló a NOATUM i APM Terminals Castelló S.A.U.
  3. Atorgar llicències per a la prestació del servei portuari de subministrament de combustible de camió cisterna a vaixells en el port de Castelló a Repsol Comercial Productes Petrolífers S.A., Ayora Gea Transportes Petrolífers S.A., Companyia Espanyola de Petrolis S.A., i GALP Energia Espanya S.A.U.
  4. Autoritzar a Wilhelmsen Ships Service Spain S.A. la prestació del servei comercial de consignació de vaixells.
  5. Donar d’alta en el cens de compradors de peix del port de Castelló a diversos particulars i empreses.

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa