Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló aprova un Codi de Bones Pràctiques Ambientals

2 October 2020

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló ha aprovat hui un Codi de Bones Pràctiques Ambientals, que es convertirà en instrucció d’obligat compliment. El document té per objecte regular les operatives de manipulació de granels sòlids que es desenvolupen en la zona de servei del port per a mitigar l’emissió de material particulat a l’atmosfera, així com establir les pràctiques  operatives i condicions per a la manipulació d’aquesta mercaderia.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha destacat que aquest organisme ha treballat durant els dos últims anys en diverses àrees d’actuació de protecció ambiental, entre elles l’adquisició de tres noves estacions de mesura de partícules en la dàrsena sud que, unides a les dues ja existents en la dàrsena nord, permeten cobrir el control de la qualitat de l’aire en la totalitat del perímetre del port.

L’Autoritat Portuària ha integrat aquests mesuradors automàtics de partícules en la Xarxa València de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica.

A més, s’han instal·lat tres noves pantalles atrapa pols, s’ha concessionat el moll de la Ceràmica per a dotar a les operatives de major nivell de protecció ambiental, s’ha ordenat la circulació de camions, s’ha limitat el temps de depòsit de la mercaderia en els molls i es duu a terme un control diari de les operatives de granels sòlids per a reduir l’afecció a l’entorn.

Aquest codi figurarà en l’acord voluntari que se signarà en breu entre l’Autoritat Portuària i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

“Ser el millor aliat del nostre entorn és un dels nostres principals objectius”, ha assenyalat Rafa Simó. “El port ha de créixer de manera sostenible i de la mà de la nostra comunitat portuària”.

El president ha informat a més de l’evolució del trànsit de mercaderies en el port de Castelló, que creix un 1% a l’agost respecte al mateix període de l’any anterior. PortCastelló puja de la quarta a la tercera posició en granels sòlids en l’acumulat de l’any, i la caiguda de trànsits en aquests huit mesos es xifra en un 9,6%, per davall de la mitjana del sistema. “Són bones dades, però hem de ser cautelosos”, ha assenyalat Rafa Simó.

El president ha informat el Consell de la pròxima obertura del servei de duanes en el port de Castelló, que es recupera després que en 2012 es traslladara al centre de Castelló donada les condicions de l’emblemàtic edifici. Està previst que les obres culminen al desembre i es procedisca al trasllat del personal durant el mes de gener.

D’altra banda, el president ha trasllat al Consell d’Administració la pròxima celebració d’III Escala a Castelló (entre el 8 i el 22 d’octubre), la IV  edició dels Premis Faro i Jornades Empresarials, esdeveniments que van haver d’ajornar-se a causa de la COVID-19.

 

Altres acords aprovats:

 

. Aprovació de l’actualització de l’avaluació de protecció de les instal·lacions portuàries APM Terminals S.A.U., Masol Iberia Biofuel S.L.U., Terminal Marítima del Grao S.L., PortSur Castelló S.A., i UBE Corporation Europe S.A.U., en compliment del Reglament CE 725/2004 i el Codi Internacional PBIP relatiu a la millora de la protecció dels vaixells i les instal·lacions portuàries.

 

. Concessió administrativa a Rudder Marine Services and Ship Repairs S.L. per a l’ocupació del despatx número 13 situat en l’antic edifici de l’Autoritat Portuària, de la zona de servei del port de Castelló.

 

. Concessió administrativa a Nuppec Logística S.L. per a l’ocupació del despatx número 7 situat en el nou edifici de l’Autoritat Portuària de la zona de servei del port de Castelló.

 

. Modificació substancial per pròrroga del termini de la concessió administrativa a Guzmán Global S.L. per a l’ocupació d’una parcel·la de 22.000 metres quadrats en la nova esplanada de la zona de servei del port de Castelló.

 

. Modificació substancial per canvi d’objecte de la concessió administrativa atorgada a Gimeno Servicios Portuarios S.A. per a l’ocupació d’unes oficines en l’antic edifici de l’Autoritat Portuària  situat en la zona de servei del port.

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa