Comunicació

Notes de prensa

Els fars PortCastelló il·luminen la costa pel Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació Marítima

1 July 2020

“Que xicoteta és la llum dels fars de qui somia amb la llibertat”, va cantar Joaquín Sabina fa ja 15 anys sobre aquestes torres de gran càrrega simbòlica i un nom l’origen del qual continua sent un misteri ja que podria provindre del grec “llum” o “lluentor”, haver sigut nomenades per l’Illa d’Alexandria “Pharos” en la qual els libis i kutitas van construir grans torres de foc o fins i tot pel nom egipci del sol: “Pharah”.

Fora com fora, els fars continuen representant una figura de guia, protecció i suport en l’actualitat, per aquesta raó l’Autoritat Portuària de Castelló, així com la resta de ports del sistema portuari espanyol, ha decidit commemorar la primera edició del Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació Marítima il·luminant els sis fars que estan sota la seua competència. Peníscola, Irta, Oropesa, Castelló de la Plana, illes Columbretes i Nules seran els punts costaners que serviran com a impuls per a visibilitzar el camp de la navegació marítima relacionat amb la seguretat de la navegació i la preservació del medi ambient marí. A més, aquest dia busca reforçar el trànsit segur de les embarcacions i millorar l’eficiència de la navegació i del trànsit marítim en el qual sempre han tingut gran importància els fars.

La APC al costat de PortCastelló han decidit realçar aquesta data celebrant un acte commemoratiu en el qual s’il·luminarà el simbòlic far de 103 anys d’antigüedat situat en el moll de Costa. Des d’aquest punt se li sumaran les altres cinc torres que s’il·luminaran de manera telemàtica de forma sincronitzada.

Espanya acollirà la seua primera edició d’aquest homenatge com a amfitriona amb exposicions, dies de portes obertes i conferències acollint l’acte central a nivel nacional i internacional sota el lema “Marine Aids to Navigation: Successful Voyages, Sustainable Planet” que es tradueix com: “Ajudes marines a la navegació: viatges reeixits, planeta sostenible”. A més de la visibilitat abans esmentada, uns altres dels objectius a aconseguir amb aquesta celebració són: reafirmar els compromisos per al benefici de la societat; mostrar les fites aconseguides i promoure noves accions; i divulgar la innovació tecnològica en aquest àmbit i com aquesta innovació contribueix a l’harmonització de les ajudes a la navegació marítima al voltant del món.

Vull rebre les notes de premsa