Comunicació

Notes de prensa

La Plaça del Mar: 25 anys al servei de tots

25 June 2020

vista aérea plaza del mar

Es compleixen el 25 aniversari d’un dels projectes més singulars duts a terme per l’Autoritat Portuària amb l’objectiu d’integrar a la ciutat de Castelló en un espai d’oci i restauració per al goig i ús dels seus ciutadans. La Plaça del Mar, inaugurada al juny de 1995 va ser només el principi d’un procés de canvi i evolució precursora dels passejos pel port, les copes envoltades d’un ambient mariner i bons apats capturats el mateix dia i servits com a reflex de l’estil de vida del Grau i el seu port.

A l’arribada de la Plaça de la Mar li va seguir la construcció de Moll de Costa, un projecte profundament ambiciós tant per a l’Ajuntament de Castelló com per a l’Autoritat Portuària, en el qual tots dos van decidir convertir quasi 52.500 m² en una gran zona d’oci que actualment inclou multicines, zona de jocs infantils, restaurants i la zona de passeig de la Font de Peix, entre altres. El conjunt de l’ambient del port amb els comerços adaptats per als ciutadans ha donat pas a un espai ple de vida en el qual la vida comercial i econòmica del portuària convergeix amb la diversió i l’entreteniment de les zones d’oci.

En aqueixa àmplia zona d’oci de PortCastelló s’han dut a terme esdeveniments que han passat a la història per a la ciutat. En el 2000 la Plaça del Mar va acollir la celebració de la IV Regata Castelló Costa Azahar-PortCastelló que va comptar amb la presència del Rei Joan Carles. Poc després van començar les reformes per a l’ampliació del Club Nàutic de Castelló i l’obertura oficial de Port Azahar amb una àmplia oferta de pubs, botigues, restauració i pàrquing de fins a 600 places. L’any 2008 es va celebrar l’obertura del Gran Casino l’edifici del qual va conservar l’arquitectura original.

L’última innovació va arribar l’any 2009 amb l’obertura del centre esportiu Impala SportClub que inclou un edifici especialment dedicat a les zones de piscina, SPA, gimnàs, restaurants i botigues.

La posada en marxa d’aquest trosset de la ciutat i la seua història han donat peu a esdeveniments únics i pioners en diverses àrees com la celebració anual d’Escala a Castelló. Aquest gran esdeveniment mariner turístic s’ha posicionat entre els més exitosos de la ciutat així com la recent inauguració de la plaça de Sète en la qual s’han dut a terme nombroses exposicions. L’Autoritat Portuària de Castelló posava així a la disposició de la ciutadania un nou espai per a gaudir tots. El nom de la plaça es deu al municipi francés de Sète, amb el qual l’Autoritat Portuària va de la mà en l’organització d’Estala a Castelló.

Aquest espai també ha sigut testimoni de la celebració de l’I Triatló PortCastelló en el qual van participar més  de 150 esportistes, i únic per les seues característiques, atés que part de les proves van discórrer per l’interior del recinte portuari, acostant així al port de Castelló a tots els seus ciutadans.

Un quart de segle ha sigut suficient perquè la Plaça del Mar haja passat de ser un espai dedicat únicament al comerç i l’economia portuària a una zona lúdica pensada per a la diversió de tots els castellonencs. A més, s’ha convertit en un balcó cap a la vida del port per al turisme i una zona completa per a dur a terme les festivitats de les quals gaudeix la província i que cada any omplin una mica més de vida a la ciutat de Castelló

 

 

Vull rebre les notes de premsa