Comunicació
Comunicació
Notes de prensa
La Comunitat Portuària es va volcar en la campanya “Junts contra el COVID” impulsada per l’Autoritat Portuària de Castelló amb l’objectiu de donar visibilitat a través de fotografies i vídeos al treball dels professionals del sector del transport, dels serveis portuaris i de la logística en general durant el confinament. El treball de tots ells va permetre el proveïment dels productes essencials a la població i de les matèries primeres als nostres sectors productius durant el confinament. Aquests col·lectius fan possible que PortCastelló siga el graó necessari de la cadena logística, també en temps difícils. En total es van rebre 250 fotografies i vídeos. Pot veure’s una selecció d’ells en la pàgina www.portcastello.com, així com el vídeo que resumeix aquesta iniciativa.
IoTsens és una companyia del Grup Gimeno dedicada al desenvolupament de tecnologia maquinari i programari en els camps d’Internet de les Coses, Big Data, Intel·ligència Artificial, Indústria 4.0 i Ciutats Intel·ligents. S’especialitza en sectors com la tecnologia per al control de l’aigua, les ciutats intel·ligents o la indústria. Aquesta àmplia experiència és la que ha fet possible el desenvolupament i implantació d’un innovador projecte d’optimització del sistema de magatzematge de la campa de Gimeno Logística Portuària, consistent en el desplegament de sensors òptics captant dades que, tractats a posteriori, permet calcular en temps real la quantitat de material emmagatzemat creant un bessó digital de la campa, estalviant temps i costos.
Grup Noatum porta creixent amb el port de Castelló des de 1940. Marítima Mallach, Marmedsa, Tecasa, Fricasa, totes integrades actualment en grup Noatum. En els seus 80 anys d’història en el Port de Castelló han anat canviant de nom però sempre han treballat per un mateix objectiu: ser un motor de creixement i desenvolupament a la regió. La trajectòria de Noatum a Castelló és un clar exemple de com ha anat evolucionat com a empresa, fins a convertir-se en un grup multinacional líder en serveis marítims, logístics i operacions portuàries que ofereix solucions especialitzades als principals sectors industrials. Actualment, les empreses de Noatum a Castelló són Marmedsa Noatum Maritime, Noatum Logistics, Noatum Terminal Castelló, Fricasa, Grupajes i Trincajes i Lematrans
APM és una terminal de contenidors i mercaderia general situada en el port de Castelló, com a part del grup APM Terminals, que opera una xarxa de més de 70 terminals al voltant del món. Compromesa amb els màxims estàndards en qualitat i gestió ambiental i seguretat laboral, disposa de certificacions reconegudes per AENOR. El seu objectiu és la seguretat de les persones sota el lema “Safety for Life”, minimitzant riscos en 5 àrees: transport, càrrega suspesa, energia emmagatzemada, control de contractistes i treball en altura. A més, ha invertit en equipaments com la Cistella de Salvament i Destrinca, Overheight Frame, o Pinning Station que permeten operatives més segures.
Simetria és un sòlid grup empresarial de la província de Castelló, amb més de 70 anys d’història, que ha decidit traslladar la seua seu a un dels edificis del moll de Costa de PortCastelló, la qual cosa constata l’atractiu del Grau no sols per al sector de l’oci sinó també per al negocis. El trasllat de la seua seu principal suposarà una inversió important per al port i el per al districte marítim, perquè fixa ací el lloc de treball de més de 250 persones, a més del circulant de clients i proveïdors que diàriament passarà per la seu. La plantilla del grup està composta per un equip de 1.100 professionals altament qualificats i especialitzats i dona ocupació a 2.500 persones.
El Propeller Club Castelló és una associació sense ànim de lucre que naix amb la vocació d’agrupar professionals de tots els àmbits vinculats al sector marítim en el port de Castelló. En l’actualitat el Propeller Club Castelló compta amb 38 socis, i té entre els seus objectius els de promocionar el trànsit marítim, el comerç internacional, l’esperit d’amistat i l’enfortiment dels vincles professionals. A aquestes finalitats s’han sumat des de 2016 el seu compromís social en dedicar part del seu pressupost a finalitats solidàries, amb donacions a entitats com l’Associació de Parkinson, l’Associació Espanyola contra el Càncer, Stella Maris i Creu Roja Castelló.
El treball d’Unió de Mútues en pro de la igualtat li fa mereixedor d’aquest guardó. Aquest organisme aplica en la seua gestió el model d’excel·lència empresarial EFQM, que contempla la necessitat d’aplicar criteris d’equitat i la promoció de la igualtat. Unió de Mútues està en possessió del certificat IQNet SR10 de responsabilitat social i vinculat estretament amb la igualtat i va aprovar ja en 2008 una comissió d’igualtat. Una evidència clara de la seua voluntat de promoure la igualtat, és el percentatge de dones en la seua cadena de lideratge, que s’eleva al 52´13%. Ha rebut el premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps i el Guardó Accord, que reconeixen la seua labor en aquest camp.
Aula Debat Dones del Grau es va crear en 1987 com a lloc de trobada entre dones per a avançar en la integració i igualtat d’aquest col·lectiu al Grau. Són les dones les que han mantingut viva aquesta associació, per la qual han passat al llarg de la seua història més de 800 dones. Forma part del Consell Municipal de Participació Ciutadana des de 1988. Aula Debat és més que una associació, i va ser pionera al Grau en l’organització d’actes culturals. A més, organitza jornades de salut i interculturals, exposicions de pintura, repartiment d’aliments i ratells solidaris. A més, va impulsar el Premi “Josefina López Sanmartín” que entrega el 8 de Març. L’any passat l’associació va rebre un premi de Els Col.lectius per la Cultural al Grau.