Comunicació

Notes de prensa

‘Escala a Castelló’ arrancarà el 8 d’octubre amb un protocol anticovid i visites gratuïtes

5 October 2020

Escala a Castelló

L’alcaldessa presenta la tercera edició i destaca la importància de continuar ancorant l’esdeveniment a Castelló com a referent turístic local

La tercera edició d’Escala a Castelló se celebrarà del 8 al 22 d’octubre, amb dos navilis històrics participants, la Nao Victoria i el Galeón Andalucía, i amb un protocol de seguretat específic per a garantir el compliment de les mesures sanitàries enfront de la covid-19. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat hui la iniciativa al costat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó, i la regidora de Turisme, Pilar Escuder, acompanyats per part de la tripulació de la Nao Victoria, que ja està amarrada al Grau.

“La covid-19 va fer impossible el desenvolupament d’aquesta edició a l’abril tal com estava ideada al principi, amb nombroses embarcacions participants, però optem per reorientar el plantejament inicial per a garantir, almenys, que poguérem celebrar una edició especial amb l’objectiu de consolidar un festival que ja ha situat a Castelló en el mapa dels festivals mariners internacionals”, ha explicat l’alcaldessa. “En moments difícils és important continuar apostant per esdeveniments com aquest i aconseguir un any més ancorar el nom de Castelló al món de les tradicions marineres”, ha dit.

“Hem treballat per a garantir la celebració d’una edició que fera compatible la seguretat amb la visita als vaixells i es prendran les mesures de protecció de la salut pertinents. És absolutament imprescindible que tots posem de la nostra part per a evitar riscos”, ha apuntat l’alcaldessa.

Per prudència, s’han suspés totes aquelles activitats que pogueren suposar aglomeració de persones, com el mercat o la tradicional entrada dels vaixells que solia reunir centenars de persones en el moll. Durant les visites guiades per les embarcacions històriques, hi haurà actors que recrearan costums de l’època. Tot dins de la zona controlada i delimitada per a no propiciar cap concentració i amb itineraris marcats.

Les visites són gratuïtes, prèvia reserva de l’entrada per a garantir el control de l’aforament, i es faran del 8 al 22 d’octubre, des de les 10.00 fins a les 20.00 hores. Les reserves només es poden fer via online a partir de hui mateix, a través de la pàgina web d’Escala a Castelló: www.escalaacastello.com.

En l’acte de presentació, el secretari autonòmic de Turisme ha destacat que “Castelló ha trobat una línia de treball molt encertada en les fires marineres, que ha consolidat durant tres anys amb Escala” i ha incidit en què “la marca es cuida especialment quan les coses van malament, per això és temps de continuar construint arquitectura de marca, amb atributs i valors com el de la seguretat per a incorporar-ho a la imatge d’un destí”.

Per part seua, el president de l’Autoritat Portuària ha ressaltat “la col·laboració i el suport del port en totes les accions encaminades a acostar el port a la ciutat i la ciutat al port”. “Gràcies a l’Ajuntament es va posar al port en el mapa del turisme i en aqueixa línia continuem treballant, especialment enguany tan complex”, ha ressaltat Simó.

 

 

 

 

Quiero recibir las notas de prensa