Comunicació

Notes de prensa

El Moll del Centenari acull l’acte de presa de possessió del president de l’Autoritat Portuària de Castelló

1 October 2020

 “Sols l’esforç col·lectiu genera grans projectes”

 

El moll del Centenari del port de Castelló ha acollit hui l’acte de presa de possessió del president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó. Un acte presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Al voltant d’un centenar de representants institucionals, empresarials, sindicals, de la universitat i la Comunitat Portuària  han assistit a l’acte que s’ha desenvolupat per primera vegada a l’interior del recinte portuari per a visibilitzar la importància de PortCastelló com a motor econòmic i generador d’ocupació a la província de Castelló.

De fet, Rafa Simó ha iniciat el seu discurs recordant els orígens del port de Castelló en 1865, quan un grup d’empresaris i polítics va reivindicar a la reina Isabel II la necessitat d’un port per a donar servei al sector citrícola.  “Només l’esforç col·lectiu genera grans projectes i els fa realitat i hui estem davant un port d’oportunitats i que se situa el nové en el sistema portuari espanyol” dels 46 ports d’interés general.

El  president de l’Autoritat Portuària ha posat l’accent en la necessitat que totes les administracions “treballem juntes perquè PortCastelló siga encara més competitiu i es convertisca no sols en el port de la província, sinó en el del seu hinterland més pròxim”, en referència a Aragó i Madrid. En aqueixa línia, Rafa Simó a avançat que “reivindicarem el que és just per rendibilitat i trànsit de mercaderies per a aquest port i també el que necessitem per a situar-li entre els millors connectats del sistema”, en referència als projectes ferroviaris que dotaran a PortCastelló d’una òptima connectivitat, com ara els accessos sud i la connexió entre les dàrsenes.

En aquest sentit, ha mostrat la seua confiança que el Pla de Reconstrucció impulsat pel Govern d’Espanya tinga en compte aquestes inversions “per a avançar terminis”. No obstant això, ha matisat que “en qualsevol cas, PortCastelló té un full de ruta que ve marcada en el seu pla d’inversions productives”.

Rafa Simó també ha avançat que reclamarà a l’Organisme Públic Ports de l’Estat ascendir de grup dins del sistema portuari espanyol “per mèrits propis, perquè complim els requisits i com a reconeixement al treball ben fet”. A més, ha demanat “sensibilitat en la valoració de l’IBI del port” a l’Ajuntament de Castelló.

En el seu discurs s’ha referit a PortCastelló com un port d’oportunitats i a la dàrsena sud com una de les prioritats en la seua gestió. “Les infraestructures projectades, tant públiques com privades, culminaran un espai estratègic al costat de la futura plataforma logística i l’estació intermodal, i ens permetrà continuar creixent de manera sostenible”.

El president de l’Autoritat Portuària ha avançat els tres pilars fonamentals en els que basarà la seua acció de govern, i que passen per potenciar el paper del port com a dinamitzador de l’economia castellonenca, impulsar una cultura mediambiental que permeta créixer de manera sostenible, i estrényer la relació port-província per a instaurar un sentiment de pertinença.

Rafa Simó ha tancat els seus discurs amb unes paraules d’agraïment a la Comunitat Portuària “per rebre’m com ho han fet”, als vicepresidents Sebastián Roca i Miguel Ángel Gómez per la seua tasca al capdavant de la institució fins al seu nomenament, i a la directora Ana Ulloa pel treball realitzat “especialment en temps tan difícil com els que imposa la COVID-19”.

Ha tingut paraules per al seu antecessor en el càrrec, Francisco Toledo, “perquè gràcies al seu treball PortCastelló està en el Top10 dels ports de l’Estat, és un port cada vegada més pròxim a la ciutadania i per fer tan fàcil la transició”.

Finalment, ha volgut agrair al president de la Generalitat i al conseller Arcadi España la confiança depositada en ell per a “desenvolupar aquest formidable repte”, i a l’alcaldessa de Castelló “per enganxar-me al servei públic i després donar-me la confiança necessària per a créixer”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa